ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΥ: Αναμένονται χιλιάδες νέα κρούσματα Έμπολα τις επόμενες εβδομάδες

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στη Νότια Αφρική, καθώς εκτιμά πως ο αριθμός των κρουσμάτων του Έμπολα πρόκειται να «αυξηθεί εκθετικά» εντός των επόμενων εβδομάδων, κυρίως στη Λιβερία.

ΠΟΥ: Αναμένονται χιλιάδες νέα κρούσματα Έμπολα τις επόμενες εβδομάδες

Ο ΠΟΥ προχώρησε σε αξιολόγηση των συνθηκών υγειονομικής περίθαλψης στη Λιβερία, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση δραματική τόσο εκεί όσο και σε άλλες χώρες που πλήττονται από τον ιό και παρουσιάζουν υψηλούς δείκτες μετάδοσης.

«Μόλις ανοίγουν νέες εγκαταστάσεις για την περίθαλψη των ασθενών, γεμίζουν αμέσως – ο αριθμός των περιστατικών είναι τεράστιος», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΠΟΥ, συμπληρώνοντας πως «αναμένονται χιλιάδες νέα κρούσματα στη Λιβερία τις ερχόμενες εβδομάδες».

Έχουν καταγραφεί περίπου 4.000 κρούσματα λοίμωξης από το Μάρτιο του 2014 μέχρι σήμερα και περίπου οι μισοί από τους ασθενείς έχουν χάσει τελικά τη ζωή τους.

Η επιδημία του Έμπολα έχει χτυπήσει σκληρά τη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε, όμως στη Λιβερία εκτιμάται πως έχουν καταγραφεί συνολικά τα περισσότερα κρούσματα και οι περισσότεροι θάνατοι. Οι δείκτες μετάδοσης στη χώρα είναι εξαιρετικά υψηλοί και στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας Μονρόβια οι ανάγκες του πληθυσμού μπορούν να καλυφθούν μόνο κατά 50% κατά τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.