ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το χρησιμοποιείτε για το παιδί σας είναι όμως πιο βρόμικο και από... τουαλέτα

Μία νέα βρετανική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο του Birmingham αποκαλύπτει ότι αντικείμενα τα οποία αν και χρησιμοποιούμε για την ασφάλεια των παιδιών, τελικά τα θέτουν σε κίνδυνο λόγω... επικίνδυνων βακτηρίων που φιλοξενούν.

Το χρησιμοποιείτε για το παιδί σας είναι όμως πιο βρόμικο και από... τουαλέτα

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι Βρετανοί ερευνητές πήραν δείγματα προς ανάλυση από διάφορα αντικείμενα καθημερινής χρήσης, με τα οποία όμως έρχονται σε επαφή και μικρά παιδιά.

Τα ευρήματα ήταν κάθε άλλο παρά τα αναμενόμενα.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις, στα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου εντοπίζονται διπλάσια σε αριθμό αλλά και πιο επικίνδυνα βακτήρια, από όσα υπάρχουν σε μία μέση τουαλέτα.

Για την ακρίβεια, ενώ εντοπίστηκαν 100 βακτήρια ανά τετραγωνικό εκατοστό παιδικού καθίσματος, μία τουαλέτα φιλοξενεί μόλις 50.

Παράλληλα, κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ότι, ανάμεσα στα βακτήρια που εντοπίστηκαν στα παιδικά καθίσματα αυτοκινήτου συγκαταλέγονται και ορισμένα εξαιρετικά επικίνδυνα, υπεύθυνα για σοβαρές ασθένειες μεταξύ των οποίων το E.Coli και σαλμονέλα.

Τέλος, μετά τη συγκριτική έρευνα μεταξύ 20 σπιτιών και 20 αυτοκίνητων, οι Βρετανοί επιστήμονες κατέληξαν ότι τα τετράτροχα κερδίζουν με διαφορά τον τίτλο του πιο μολυσμένου και πλούσιου σε επικίνδυνα μικρόβια περιβάλλοντος με ή χωρίς παιδικά καθίσματα.