ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έμπολα: Στις 4.293 τα κρούσματα σύμφωνα με νεότερο απολογισμό

Σχεδόν 250 νέα θύματα καταγράφηκαν μέσα σε δύο μόλις ημέρες, από τον ιό Έμπολα, ενώ τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά σχεδόν 600, σύμφωνα με τη νέα ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Έμπολα: Στις 4.293 τα κρούσματα σύμφωνα με νεότερο απολογισμό

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον απολογισμό που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων, πιθανών και ύποπτων κρουσμάτων άγγιζε στις 6 Σεπτεμβρίου τις 4.293.

Ωστόσο, στους αριθμούς αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται τα νεότερα δεδομένα για τη Λιβερία, που έχει πληγεί σε μεγαλύτερο βαθμό από την επιδημία, όπως επίσης και όσοι προσβλήθηκαν ή και πέθαναν στις τέσσερις ημέρες που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα.

«Είναι ένας πόλεμος εναντίον ενός ιού, ένα πάρα πολύ δύσκολος πόλεμος, στον οποίο δυσκολευόμαστε ακόμα και να συλλέξουμε στοιχεία για τον αριθμό των κρουσμάτων», δήλωσε η κυρία Συλβί Μπράιαντ, διευθύντρια του Τμήματος Πανδημικών & Επιδημικών Νόσων του ΠΟΥ.

Η επιδημία του Έμπολα ξεκίνησε στα τέλη του Δεκεμβρίου 2013 και από τότε έχει «χτυπήσει» τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε, τη Γουϊνέα και τη Νιγηρία, ενώ ένα κρούσμα έχει καταγραφεί και στην Σενεγάλη, όπου βρίσκονται υπό παρακολούθηση ακόμη 67 άνθρωποι.