ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ποιοι επαγγελματίες πίνουν περισσότερο καφέ

Μπορεί ο καφές να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των περισσότερων ανθρώπων παγκοσμίως, αλλά υπάρχουν ορισμένα επαγγέλματα που -σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Pressat- "ευνοούν" περισσότερο την κατανάλωση καφέ από τους επαγγελματίες του χώρου.

Ποιοι επαγγελματίες πίνουν περισσότερο καφέ

Στην έρευνα όπου συμμετείχαν πάνω από 10.000 επαγγελματίες, το 85% των ερωτηθέντων απάντησε ότι πίνει πάνω από 3 κούπες καφέ ημερησίως και σχεδόν το 70% απάντησε ότι οι επιδόσεις του στην εργασία επηρεάζονται άμεσα από την κατανάλωση καφέ μέσα στην ημέρα.

Επίσης, αποδείχτηκε ότι οι άντρες πίνουν περισσότερο καφέ από τις γυναίκες στον χώρο εργασίας, αν και η διαφορά είναι μικρή -μόλις 5%.

Τα επαγγέλματα που είναι συνυφασμένα με αυξημένο στρες στον χώρο εργασίας, όπως οι αστυνομικοί, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ και οι καθηγητές/δάσκαλοι, είναι τα πρώτα στην σχετική λίστα με τα επαγγέλματα της λιανικής πώλησης και των επαγγελματιών οδηγών να είναι τελευταία στην 10άδα.

Την έρευνα διενήργησε για λογαριασμό της Pressat το πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας, το οποίο, ταυτόχρονα, συνιστά η συνολική κατανάλωση καφεΐνης μέσα στην ημέρα να μην ξεπερνάει τα 200mg, το οποίο αντιστοιχεί σε 2 κούπες καφέ. Αν υπερβαίνει κανείς αυτό το όριο, έχει αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσει διάφορα προβλήματα υγείας, όπως αυξημένο στρες/άγχος, εγκεφαλικά επεισόδια και καρδιακά νοσήματα.

Δείτε τα 10 επαγγέλματα με την μεγαλύτερη κατανάλωση καφέ:

-Δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στα ΜΜΕ
-Αστυνομικοί
-Καθηγητές/δάσκαλοι
-Υδραυλικοί
-Νοσοκόμες/οι και εργαζόμενοι στον χώρο της Υγείας
-Επικεφαλής μεγάλων επιχειρηματικών οργανισμών
-Εργαζόμενοι στις τηλεπωλήσεις (τηλεόραση)
-Τεχνικοί υποστήριξης προβλημάτων σε Η/Υ και γενικά στον χώρο του ΙΤ
-Λιανικοί πωλητές
-Επαγγελματίες οδηγοί

Διαβάστε επίσης:

Τι να τρώτε για να μην πάθετε γλαύκωμα

Αποκωδικοποίησαν το γονιδίωμα του... φραπέ!

Δείτε πόσος καφές μπορεί να σας σκοτώσει

Γιατί πρέπει να πίνετε καφέ πριν το μεσημεριανό σας ύπνο