ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έμπολα: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Αμερικανός ασθενής

Σε κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται ο Αμερικανός ασθενής που έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα, στο Πρεσβυτεριανό Νοσοκομείο του Τέξας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Έμπολα: Σε κρίσιμη κατάσταση ο Αμερικανός ασθενής

Την ίδια ώρα, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) ανέβασε σε «περίπου 100», τον αριθμό των ατόμων που έχουν έρθει σε επαφή με τον Τόμας Έρικ Ντάνκαν.

Αρχικά, οι υπηρεσίες Υγείας του Τέξας είχαν κάνει λόγο για 18 άτομα και χθες τους ανέβασαν στους 80.

Σε κάθε περίπτωση, το CDC διευκρινίζει ότι μόνο ένας μικρός αριθμός απ' τα άτομα που τελικά έχουν έρθει σε επαφή με τον ασθενή ενδέχεται να εμφανίσουν συμπτώματα.

Στο πλαίσιο αναχαίτισης της εξάπλωσης του ιού Έμπολα στις ΗΠΑ, έχουν τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό τα μέλη της οικογενείας του Τόμας Έρικ Ντάνκαν μέχρι και τις 19 Οκτωβρίου, αν και δεν έχουν εμφανίσει, μέχρι στιγμής, συμπτώματα της λοίμωξης.

Σχολιάζοντας την κατάσταση, ο επικεφαλής του CDC, Τόμας Φρίντεν, δήλωσε ότι εξακολουθεί να πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να συγκρατήσουν την εξάπλωση του ιού Έμπολα στο εσωτερικό της χώρας.

Σε αυτό το πλαίσιο επεσήμανε ότι η υπηρεσία του εξετάζει με προσοχή το θέμα της ασφαλούς απομάκρυνσης των ιατρικών αποβλήτων, αφού προς το παρόν τα νοσοκομεία δεν έχουν την ικανότητα αποστείρωσης και οι υγειονομικοί κανονισμοί των ΗΠΑ απαγορεύουν τη μεταφορά ιατρικών αποβλήτων με απορριμματοφόρα.