ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δωρεά 25 εκατομμυρίων από τον ιδρυτή του Facebook για την αντιμετώπιση του Έμπολα

Σε μήνυμα που απέστειλε μέσω του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ ανακοίνωσε πως ο ίδιος και η σύζυγός του Πρισίλα πρόκειται να προχωρήσουν σε δωρεά ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων στο αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων προκειμένου να ενισχυθούν οι προσπάθειες καταστολής της επιδημίας του Έμπολα.

Δωρεά 25 εκατομμυρίων από τον ιδρυτή του Facebook για την αντιμετώπιση του Έμπολα

«Η επιδημία του Έμπολα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Μέχρι τώρα έχουν μολυνθεί 8.400 άνθρωποι, ο ιός όμως εξαπλώνεται πολύ γρήγορα και εκτιμάται ότι τα κρούσματα θα ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο μέσα στους επόμενους μήνες εάν δεν αντιμετωπιστεί η κρίση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη δημοσίευση του Ζάκερμπεργκ.

«Πρέπει να θέσουμε άμεσα τον Έμπολα υπό έλεγχο ώστε να μην εξαπλωθεί περαιτέρω και εξελιχθεί σε παγκόσμια κρίση Δημόσιας Υγείας – κρίση που θα μας απασχολήσει για δεκαετίες σε μεγαλύτερη κλίμακα, όπως ο HIV και η πολιομυελίτιδα.»

Με την κίνησή του αυτή, ο Ζάκερμπεργκ συγκαταλέγεται στη λίστα των σύγχρονων Κροίσων που έχουν συμβάλει οικονομικά στην αντιμετώπιση της τελευταίας δραματικής επιδημίας του Έμπολα. Τον περασμένο μήνα, το ίδρυμα Bill & Melinda Gates Foundation ανακοίνωσε πως θα προσφέρει 50 εκατομμύρια δολάρια στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και άλλα διεθνή ιδρύματα προκειμένου να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες προμήθειες στις χώρες που έχουν πληγεί από τον Έμπολα.

mark