ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έμπολα: Άλλα τέσσερα πιθανά κρούσματα

Ένας επιβάτης της αεροπορικής εταιρείας Air France που είχε ρίγη υπεβλήθη σήμερα σε ιατρικό έλεγχο, όταν το αεροσκάφος προσγειώθηκε σε αεροδρόμιο της Μαδρίτης, βάσει του πρωτοκόλλου έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπισης της επιδημίας του ιού Έμπολα.

Έμπολα: Άλλα τέσσερα πιθανά κρούσματα

Το αεροπλάνο, που προερχόταν από το Παρίσι, κατευθύνθηκε σε μια ειδική περιοχή του αεροδρομίου Μπαράχας, και μια ομάδα εμπειρογνωμόνων ανέβηκε στο αεροσκάφος για να εξετάσει τον επιβάτη, επεσήμανε η εταιρεία διαχείρισης των ισπανικών αεροδρομίων AENA.

Επίσης ένα από τα άτομα που έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση στην Ισπανία, αφού ήρθαν σε επαφή με την ισπανίδα νοσοκόμα που έχει προσβληθεί από τον θανατηφόρο ιό, παρουσίασε πυρετό σήμερα και θα διακομιστεί σε νοσοκομείο της Μαδρίτης για να υποβληθεί σε εξετάσεις, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Μεταξύ των 68 επαφών χαμηλού κινδύνου (της νοσοκόμας) υπάρχει μια εξέλιξη: ένας εξ αυτών παρουσίασε σήμερα το πρωί πυρετό», δήλωσε ο Φερνάντο Σιμόν, αξιωματούχος της επιτροπής που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση της κρίσης της επιδημίας του ιού Έμπολα.

Οι γιατροί αναμένουν τα αποτελέσματα των πρώτων εξετάσεων «ίσως σήμερα το απόγευμα ή το βράδυ», πρόσθεσε.

Ένας εργαζόμενος στον τομέα της υγείας στη Δανία, υποβάλλεται σε εξετάσεις καθώς ενδέχεται να έχει προσβληθεί από τον ιό Έμπολα.

Οι Γιατροί χωρίς Σύνορα (MSF) Δανίας ανακοίνωσαν ότι ένας από τους εργαζόμενούς της υποβάλλεται σε εξετάσεις, αφού επέστρεψε από τη δυτική Αφρική και ένιωσε μια «μικρή αύξηση» στη θερμοκρασία του.

Τέλος, το νοσοκομείο Yale-New Haven στο Κονέτικατ των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι ένας ασθενής με συμπτώματα παρόμοια με αυτά που προκαλεί ο ιός Έμπολα υποβάλλεται σε εξετάσεις.

«Δεν έχουμε επιβεβαιώσει ούτε αποκλείσει κάποια διάγνωση προς το παρόν», επισημαίνει το νοσοκομείο σε ανακοίνωση στον ιστότοπό του. Ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου πάντως, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τον ασθενή.

Διαβάστε επίσης:

Έμπολα: Το χρονικό του τρόμου – οι σημαντικότερες εξελίξεις μέχρι σήμερα

Έμπολα: Σε επιφυλακή στη Ρωσία για 2 ύποπτα κρούσματα

Αμ. Φλέμιγκ: Σε ετοιμότητα οι εργαζόμενοι για τον Έμπολα - προβληματισμός για ελλείψεις προσωπικού