ΕΙΔΗΣΕΙΣ

#CheckYourSelfie: Η νέα εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του στήθους (βίντεο)

Μπορεί ο Οκτώβριος, ο μήνας που ήταν αφιερωμένος στον καρκίνο του μαστού, να είναι από χτες παρελθόν, αλλά η νέα εκστρατεία της φιλανθρωπικής οργάνωσης Keep A Breast Foundation σαρώνει τις τελευταίες μέρες το διαδίκτυο.

#CheckYourSelfie: Η νέα εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του στήθους (βίντεο)

Πρόκειται ουσιαστικά για μία εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα τύπου smartphone, η οποία ονομάζεται "Check Yourself!" και βοηθάει τις γυναίκες να βάλουν την τακτική αυτοεξέταση του στήθους τους στις μηνιαίες τους υποχρεώσεις.

Περιλαμβάνει έναν οδηγό για τον βήμα-προς-βήμα σωστό τρόπο που πρέπει να γίνεται η ψηλάφηση του στήθους από τη γυναίκα, καθώς και μια υπενθύμιση που ενεργοποιείται μηνιαίως και θυμίζει στην γυναίκα να κάνει μια ακόμα εξέταση μπροστά στον καθρέφτη της.

Κεντρική ιδέα της νέας εκστρατείας για τον καρκίνο του μαστού είναι η συνήθεια σχεδόν όλων των νεαρών γυναικών να τραβούν "selfies" φωτογραφίες με τα κινητά τους τηλέφωνα. Έτσι, αυτή η νέα εφαρμογή, ενσωματώνει μια υποχρέωση υγείας με μια καθημερινή συνήθεια, κάνοντας με αυτό τον τρόπο την κεντρική ιδέα της τακτικής αυτοεξέτασης ακόμα πιο προσιτή στα νέα κορίτσια.

Διαβάστε επίσης:

Καρκίνος του μαστού: Οι 9 παράγοντες κινδύνου που πρέπει να γνωρίζετε

Ενημερωτική Ημερίδα «Καρκίνος του Μαστού. Από την πρόληψη στη θεραπεία» από την Ευρωκλινική Αθηνών

Τι τρέφει και τι σκοτώνει τον καρκίνο σύμφωνα με τους επιστήμονες

Γυναίκες δώστε προσοχή: Πώς θα κάνετε αυτοεξέταση του μαστού (βίντεο)