ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Β. Ελλάδα: Λουκέτο στα ελληνικά οδοντιατρεία λόγω των φθηνών υπηρεσιών από την ΠΓΔΜ

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι οδοντίατροι στην Βόρεια Ελλάδα, αφού, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας "Έθνος του Σαββάτου", πολλοί εξ' αυτών αδυνατούν να ανταγωνιστούν τις πολύ φθηνότερες υπηρεσίες που προσφέρονται στις πόλεις της ΠΓΔΜ που είναι κοντά στα ελληνικά σύνορα.

Β. Ελλάδα: Λουκέτο στα ελληνικά οδοντιατρεία λόγω των φθηνών υπηρεσιών από την ΠΓΔΜ

Πολλοί συμπολίτες μας, μην αντέχοντας το κόστος της οδοντιατρικής τους περίθαλψης με άλλον τρόπο, καταφεύγουν σε πόλεις της ΠΓΔΜ όπου το κόστος είναι πολύ χαμηλότερο, ενώ η τελευταία... μόδα, θέλει τις οδοντιατρικές υπηρεσίες να συνοδεύονται με δωρεάν μεταφορά και μπόνους μασάζ, ειδικά για τους Έλληνες πολίτες!

Έτσι οι οδοντίατροι σε πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, η Κοζάνη, η Βέροια, η Κατερίνη, η Καβάλα, η Δράμα, το Πολύκαστρο κ.α. αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα.

Οι τελευταίοι πολύ συχνά καλούνται να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις εκ των υστέρων, προκειμένου να διορθώσουν κακοτεχνίες, μολύνσεις και άλλες παρενέργειες οδοντιατρικών υπηρεσιών που έχουν παρασχεθεί σε γειτονικές χώρες, όπως η ΠΓΔΜ.

Όπως διευκρινίζουν, δεν αμφισβητούν την κατάρτιση και τις ικανότητες των συναδέλφων τους, αλλά η απουσία πιστοποιήσεων πτυχίων, ιατρείων και υλικών που ισχύουν στην ΕΕ, αλλά όχι στην ΠΓΔΜ, επιτρέπει τη διενέργεια και μη ασφαλών οδοντιατρικών πράξεων.

Δείτε στον παρακάτω πίνακα μερικές ενδεικτικές τιμές οδοντιατρικών εργασιών στην Β. Ελλάδα και στην γειτονική ΠΓΔΜ:

sdfyjuftg


Πίνακας: πηγή εφημερίδα "Έθνος του Σαββάτου"