ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι γιατροί για ασφαλιστικό και σύνταξη

Η προσφυγή των γιατρών σε διοικητικές και νομικές ενέργειες για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων τους, σε συνεργασία με τους φορείς των Νομικών και των Μηχανικών αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου της 7ης Νοεμβρίου.

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγουν οι γιατροί για ασφαλιστικό και σύνταξη

Ο ΠΙΣ καταγγέλλει την απαράδεκτη πολιτική που έχει οδηγήσει το ΤΣΑΥ στη σημερινή κατάσταση, επισημαίνοντας ότι έχει καθήκον να εμποδίσει την παραπέρα αποψίλωση και αποδυνάμωση του Ταμείου.

«Η μακροχρόνια μέχρι σήμερα ασκούμενη πολιτική έχει οδηγήσει το Ταμείο σε κατάσταση που η βιωσιμότητά του είναι αμφίβολη και οι υπηρεσίες που παρέχει ευρίσκονται στο χειρότερο δυνατό επίπεδο. Η αποψίλωσή του από το προσωπικό, ο ανεπαρκής εκσυγχρονισμός του, η ατελής ηλεκτρονικοποίηση του Συστήματος και τα υπόλοιπα προβλήματα δομικής λειτουργίας, έχουν οδηγήσει πολλές φορές τους ασφαλισμένους του Ταμείου σε αδυναμία λήψης υπηρεσιών χωρίς τη δική τους ευθύνη, καθώς και σε συνεχή τριβή και εντάσεις με τις υπηρεσίες του Ταμείου» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο ΠΙΣ προαναγγέλλει συνάντηση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Μ. Βλασταράκου με τους Προέδρους των άλλων Υγειονομικών φορέων, τον Διοικητή του Ενιαίου Ταμείου κ. Α. Σελλιανάκη και τις υπηρεσίες του Ταμείου, παρουσία του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής κ. Αν. Βασιάδη, καθώς επίσης και με τους Προέδρους των άλλων φορέων που συναπαρτίζουν το Ενιαίο Ταμείο ΕΤΑΑ, προκειμένου να αποφασίσει τις περαιτέρω ενέργειές του.