ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε ποιες θέσεις στο αεροπλάνο έχετε λιγότερες πιθανότητες να κολλήσετε ίωση

Ταξιδεύετε συχνά με αεροπλάνο; Αν ναι, τότε όσα ακολουθούν, σίγουρα σας ενδιαφέρουν.

Σε ποιες θέσεις στο αεροπλάνο έχετε λιγότερες πιθανότητες να κολλήσετε ίωση

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, υποστηρίζουν ότι σε ορισμένες θέσεις στο αεροπλάνο διατρέχουμε μεγαλύτερο κίνδυνο λοιμώξεων από ιούς και βακτήρια.

Για τις ανάγκες της έρευνάς τους, οι επιστήμονες πήραν δείγματα από τις επιφάνειες στην καμπίνα ενός αεροπλάνου που αγγίζουν πιο συχνά οι επιβάτες, σε περισσότερες από 20 πτήσεις.

Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται από τις λαβές στις πόρτες της τουαλέτας μέχρι τη θήκη με τα περιοδικά στο πίσω μέρος της θέσης και τα ντουλάπια πάνω από τα καθίσματα.

Σύμφωνα με όσα διαπιστώθηκαν, έχουμε ακόμη ένα λόγο να προτιμούμε τις –ήδη- δημοφιλείς θέσεις στο παράθυρο, καθώς αυτές που βρίσκονται στο διάδρομο τείνουν να «φιλοξενούν» τα περισσότερα μικρόβια. Και αυτό, γιατί τις πιάνουν πολύ περισσότεροι άνθρωποι, καθώς μετακινούνται εντός του αεροσκάφους.

Παράλληλα, οι επιβάτες συμβουλεύουν τους επιβάτες να αποφεύγουν την τουαλέτα στο αεροπλάνο όσο αυτό είναι δυνατό, επειδή κατά τη διάρκεια της πτήσης δεν καθαρίζεται.

Εφιστούν, επίσης, την προσοχή μας στα τραπεζάκια, που δεν καθαρίζονται, ούτε απολυμαίνονται ανάμεσα στις πτήσεις, αλλά και στη θήκη με τα περιοδικά όπου μπορεί να υπάρχουν χρησιμοποιημένα χαρτομάντιλα ή μισοφαγωμένα σνακ.

Ωστόσο, εμφανίζονται ιδιαίτερα καθησυχαστικοί σχετικά με την ποιότητα του αέρα εντός του αεροσκάφους, καθώς ανακυκλώνεται και φιλτράρεται, διευκρινίζοντας ότι σε περιπτώσεις γρίπης, αυτός που θα πρέπει να ανησυχεί είναι μόνο ο άνθρωπος που κάθεται ακριβώς δίπλα στον ασθενή.