ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σπάνια ασθένεια κάνει σχεδόν αδύνατο να αγκαλιάσει κανείς αυτό το μωρό

Στην φωτογραφία βλέπετε την ηλικίας 2 μηνών Kiira Kinkle από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Και όσο και γλυκιά και αν είναι και σας κάνει να θέλετε να την αγκαλιάσετε, είναι επικίνδυνο για την υγεία της και μόνο να την ακουμπήσετε.

Σπάνια ασθένεια κάνει σχεδόν αδύνατο να αγκαλιάσει κανείς αυτό το μωρό

Η μικρή Kiira πάσχει από μία πολύ σπάνια ασθένεια, η οποία ονομάζεται δυστροφική πομφολυγώδης επιδερμόλυση. Πρόκειται για μία πάθηση που προκαλεί φουσκάλες και κοψίματα στην επιδερμίδα με το παραμικρό άγγιγμα.

Ακόμα και αν τα ρούχα που φοράει έχουν τραχιά υφή, μπορεί να της προκαλέσουν σοβαρό πρόβλημα. Οι γονείς της μικρής Kiira, Jason και Kirsti Kinkle, αναμένεται να έχουν συνάντηση με ειδικούς γιατρούς και δερματολόγους στο νοσοκομείο παίδων του πανεπιστημίου του Στάνφορντ, προκειμένου να αποφασιστούν τα βήματα που μπορεί να ακολουθηθούν για να μειωθούν τα συμπτώματα αυτής της αυτοάνοσης ασθένειας.

Ακόμα και το κάθε δάχτυλο της μικρής Kiira πρέπει να τυλίγεται ξεχωριστά, για να μην τρίβεται το δέρμα της σε κάθε της κίνηση, αλλά και για να μην αυτοτραυματίζεται αν αγγίξει το πρόσωπό της με το χέρι της.