ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύο νεκροί στη Σάμο από ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ

Μαύρα Χριστούγεννα έκαναν οι κάτοικοι της Σάμου, αφού η είδηση του χαμού δύο ζωών εξαιτίας της μη επαρκούς ενίσχυσης του ΕΚΑΒ συγκλονίζει τους κατοίκους του νησιού.

Δύο νεκροί στη Σάμο από ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ

Δεν είναι η πρώτη φορά που στο νησί γίνεται λόγος για ελλιπή στελέχωση του ΕΚΑΒ. Την 1η Δεκεμβρίου μάλιστα, είχε πραγματοποιηθεί και διαμαρτυρία από τους κατοίκους του νησιού για το απαράδεκτο φαινόμενο, ωστόσο φαίνεται πως α αυτιά των υπεύθυνων, δεν ίδρωσαν αρκετά...

Έτσι, δύο περιστατικά την παραμονή των Χριστουγέννων, ήρθαν να επιβεβαιώσουν το δράμα των κατοίκων, οι οποίοι ζουν με την αγωνία του τι θα συμβεί αν πάθουν κάτι οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα και χρειαστούν τη βοήθεια ασθενοφόρου.

Γύρω στις 5 το απόγευμα της παραμονής Χριστουγέννων, το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε για περιστατικό με καρδιοπαθή, το οποίο ήταν σε εξέλιξη. Το ασθενοφόρο ξεκίνησε να πάει να τον παραλάβει, ωστόσο στη μέση του δρόμου δέχθηκε σήμα για τροχαίο ατύχημα με 51χρονη ποδηλάτρια, η οποία παρασύρθηκε από αυτοκίνητο.

Το ασθενοφόρο θεώρησε αναγκαίο να παραλάβει εκείνη πρώτη, όμως κατά την μεταφορά της στο νοσοκομείο εξέπνευσε. Το προσωπικό άλλαξε ξανά πορεία, πήγε στον 65χρονο καρδιοπαθή, όμως όπως αναφέρει το i-samos.gr ήταν ήδη αργά και για εκείνο.

Και τα δύο περιστατικά είχαν άδοξο τέλος. Οι φωνές των κατοίκων του νησιού είναι δυνατές, όμως κανείς δεν τις ακούει. Και επιβεβαιώθηκαν με τον χειρότερο τρόπο...

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Η απάντηση του ΕΚΑΒ για το περιστατικό της Σάμου