ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Είχε σκολίωση και κατέγραψε βήμα-βήμα την θεραπεία της (εικόνες)

Η σκολίωση στην σπονδυλική στήλη είναι μια πάθηση που προκαλεί την κύρτωση της πλάτης σε σχήμα "S".

Είχε σκολίωση και κατέγραψε βήμα-βήμα την θεραπεία της (εικόνες)

Πρόκειται για μια πάθηση που επηρεάζει αρκετούς ανθρώπους κυρίως σε προ-σχολική και σχολική ηλικία, αλλά σπανίως εκδηλώνεται με τρόπο τόσο έντονο, όπως στις φωτογραφίες που βλέπετε.

Μία κοπέλα η οποία είχε την ατυχία να μεγαλώσει με αυτό το πρόβλημα, αποφάσισε να καταγράψει μέσα από φωτογραφίες την σταδιακή επαναφορά της σπονδυλικής της στήλης στην φυσιολογική της θέση, στο πλαίσιο χειρουργικής επέμβασης και θεραπείας που έκανε.

Ανέβασε η ίδια τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο, ώστε να γνωρίζουν όλα τα παιδιά που σκέφτονται να κάνουν το ίδιο, τι τα περιμένει, καθώς πρόκειται για μία μακρά και δύσκολη διαδικασία.

Η χειρουργική επέμβαση διαρκεί από 4 έως 12 ώρες. Ο πόνος μπορεί να είναι μεγάλος στην αρχή, αλλά θα βελτιωθεί μετά τις πρώτες ημέρες. Οι περισσότεροι ασθενείς είναι σε θέση να σηκωθούν και να περπατήσουν αρκετά καλά μόλις από την τρίτη ή τέταρτη ημέρα. Πολλοί έφηβοι επιστρέφουν στο σχολείο μέσα σε δύο έως τρεις εβδομάδες. Μετά από αυτό, χρειάζεται συνήθως από έξι μήνες έως ένα έτος για να είναι σε θέση να επανέλθουν σε όλες τις συνήθεις δραστηριότητές τους.

Δείτε το εκπληκτικό αποτέλεσμα:

101pic1
102pic-3
103pic-4
104pic-5
105pic-6

Διαβάστε επίσης:

Σκολίωση του ρινικού διαφράγματος: Συναρμολόγηση σαν παζλ

Ο Σαίξπηρ υπερέβαλε ότι ο Ριχάρδος ο Γ' είχε μεγάλη καμπούρα!

Καινοτομία στη θεραπεία της σκολίωσης με μαγνητικές ράβδους

Σκολίωση: Η διάγνωση, ο κηδεμόνας και η χειρουργική επέμβαση