ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BioP3: Η συσκευή που «χτίζει» ανθρώπινους ιστούς από το μηδέν (vid)

BioP3: Η συσκευή που «χτίζει» ανθρώπινους ιστούς από το μηδέν (vid)

Η κύρια πρόκληση σήμερα για τις νέες τεχνολογίες στην ιατρική επιστήμη είναι να δημιουργήσουν και να συνδυάσουν ομάδες μεμονωμένων κυττάρων σε μεγαλύτερες δομές.

Η 3D εκτύπωση είναι μια πολλά υποσχόμενη τεχνική, αλλά οι πολύ σύνθετες κυτταρικές δομές είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθούν με αυτόν τον τρόπο.

Τώρα, ερευνητές από το το Πανεπιστήμιο Brown στις ΗΠΑ εφαρμόζουν μια διαφορετική προσέγγιση, εμπνευσμένη από τον τομέα της μικροηλεκτρονικής για να οικοδομήσουν δομές ιστού από διάφορα πολύπλοκα μέρη.

BioP3 1

Συγκεκριμένα δημιούργησαν μια συσκευή που ονομάζεται "Bio-Pick Place, and Perfuse" (BioP3), η οποία μεταφέρει διαφορετικά συστατικά και τα στοιβάζει σε μεγαλύτερες ομάδες, όπως περίπου συμβαίνει και με τη συναρμολόγηση ηλεκτρονικών κυκλωμάτων.

Οι ιστοί συνδέονται μεταξύ τους, σχηματίζοντας λειτουργικά συστήματα που μπορούν να πάρουν διάφορα σχήματα, χωρίς να χρειάζονται ειδικά "στηρίγματα".

Η συσκευή BioP3 μπορεί να στοιβάξει μέχρι και 16 toroids σε συστοιχία διαμέτρου 170 micron, τα οποία μετά από 48 ώρες ενώνονται και σχηματίζουν έναν ενιαίο ιστό.

Η τεχνική κατασκευής ιστών χωρίς 3D εκτύπωση και χωρίς τη χρήση "στηριγμάτων" των κυτταρικών δομών θα βοηθήσει τους επιστήμονες στο μέλλον να μπορούν να δημιουργήσουν πλήρως λειτουργικούς ανθρώπινους ιστούς σε περιβάλλον εργαστηρίου.

New technology makes tissues, someday maybe organs from Brown University on Vimeo.