ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Journal of Sexual Medicine: Η πρώτη επέμβαση μείωσης πέους είναι γεγονός

Ένας έφηβος 17 ετών από τη Φλόριντα των ΗΠΑ είναι ο πρώτος ασθενής στα χρονικά που υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση μείωσης πέους.

Journal of Sexual Medicine: Η πρώτη επέμβαση μείωσης πέους είναι γεγονός

Ο νεαρός ζήτησε από τους γιατρούς να κάνουν την επέμβαση καθώς η περίμετρος του μορίου του δεν του επέτρεπε να έχει μια φυσιολογική σεξουαλική ζωή αλλά ούτε και να αθληθεί.

Όπως είναι φυσικό, οι γιατροί τον κοίταξαν με έκπληξη όταν τους παραπονέθηκε ότι το πέος του είναι πολύ μεγάλο. Με μια απλή μέτρηση διαπίστωσαν όμως ότι πράγματι ο 17χρονος είχε δίκιο... Το μόριό του σε χάλαση έφτανε τα 17 εκατοστά σε μήκος και τα 25 εκατοστά σε διάμετρο. Σε στύση δεν παρατηρήθηκε μεγάλη διαφοροποίηση στο μέγεθος, παρά μόνο στη σκληρότητα του μορίου του.

Ο ουρολόγος Rafael Carrion που ανέλαβε τον ασθενή δήλωσε στη MailOnline: «Έρχεται μια στιγμή στην καριέρα κάθε ουρολόγου που ένας ασθενής ζητά κάτι τόσο σπάνιο και απίστευτο που ξεχνά κάθε είδους εκπαίδευση που έχει λάβει και απλώς μένει άναυδος». Στην περίπτωση του 17χρονου, το αίτημα ήταν αν μπορεί να μικρύνει το πέος του.

Ο νεαρός είχε εκδηλώσει επαναλαμβανόμενα επεισόδια πριαπισμού (ανεπιθύμητη στύση), τα οποία οδήγησαν σε υπερβολική διόγκωση και παραμόρφωση του πέους του. Δήλωσε πως αντιμετώπιζε πρόβλημα στη σεξουαλική του ζωή, πως δεν μπορούσε να αθληθεί και πως ένιωθε εξαιρετικά αμήχανα επειδή το μόριό του ήταν εμφανές με ό,τι παντελόνι κι αν φορούσε.

Ο Δρ Carrion και η ιατρική του ομάδα αναζήτησαν στη διαθέσιμη βιβλιογραφία αντίστοιχα περιστατικά ώστε να δουν πώς θα προσεγγίσουν το πρόβλημα του νεαρού, όμως δεν βρήκαν τίποτα. Αποφάσισαν λοιπόν να εφαρμόσουν την τεχνική που χρησιμοποιείται συνήθως για την αντιμετώπιση της νόσου Περιονιέ, πάθηση στην οποία σχηματίζεται ουλώδης ιστός στο πέος, με αποτέλεσμα αυτό να κάμπτεται αφύσικα.

Ο νεαρός είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα και επέστρεψε στο σπίτι του μετά από δύο μόλις ημέρες νοσηλείας.

Σχετική έκθεση που αφορά στο περιστατικό δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση The Journal of Sexual Medicine.

Διαβάστε επίσης:

Το φυσιολογικό μέγεθος του πέους ανά ηλικία και η μικροφαλλία (πίνακας)
Το μέσο μέγεθος του πέους ανά τον κόσμο (γράφημα, χάρτης & πίνακας)
Απόκρυψη πέους: Τόσο αλλόκοτη όσο ακούγεται!