ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η συσκευή που «σφραγίζει» τις φλέβες και βάζει τέλος στους κιρσούς (vid)

Σχεδόν κάθε άνθρωπος μεγαλύτερης ηλικίας αντιμετωπίζει αργά ή γρήγορα πρόβλημα με κιρσούς στα πόδια.

Η συσκευή που «σφραγίζει» τις φλέβες και βάζει τέλος στους κιρσούς (vid)

Πρόκειται για πρησμένες και διευρυμένες φλέβες που έχουν συνήθως μπλε ή σκούρο μωβ χρωματισμό και εμφανίζονται στο κάτω μέρος των ποδιών.

Αν και υπάρχουν ειδικές αλοιφές και κάλτσες διαβαθμισμένης πίεσης για την αντιμετώπιση των ήπιων περιπτώσεων, στις πιο σοβαρές καταστάσεις φλεβίτιδας και κιρσών στα πόδια, όπου ο πόνος γίνεται αφόρητος, η μόνη λύση για τους ασθενείς είναι η χειρουργική επέμβαση.

Τώρα, ένα νέο προϊόν από την εταιρεία Sapheon, η οποία ανήκει στον όμιλο της Medtronic, πήρε έγκριση από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και έρχεται να προσφέρει μια νέα προσέγγιση για το κλείσιμο των κιρσών χρησιμοποιώντας μια ελάχιστα επεμβατική χειρουργική προσέγγιση.

VenaSeal2

Το σύστημα ονομάζεται VenaSeal και στηρίζεται στην εισχώρηση ενός ενδοαγγειακού καθετήρα στο σημείο του προβλήματος. Ο καθετήρας κατευθύνεται με τη βοήθεια υπερήχων στην περιοχή που απαιτεί θεραπεία και εγχύει ένα είδος ιατρικής κόλλας (από ν-βουτυλο-2-κυανοακρυλικό οξύ) η οποία "σφραγίζει" την προβληματική φλέβα.

Η τεχνική δεν απαιτεί αναισθησία, προκαλεί ελάχιστο πρήξιμο και ο ασθενής είναι ελεύθερος να επιστρέψει στις κανονικές του δραστηριότητες αμέσως μετά την επέμβαση.