ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βιβλιάριο ΙΚΑ: Πώς γίνεται ηλεκτρονικά η ανανέωση των βιβλιαρίων για τα έμμεσα μέλη

Ξεκινά σε πιλοτικό στάδιο, για τους έμμεσα ασφαλισμένους, η ηλεκτρονική απογραφή και θεώρηση βιβλιαρίου υγείας ΙΚΑ. Βασικός στόχος είναι να μην απαιτείται η προσέλευση των ασφαλισμένων στα Υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Βιβλιάριο ΙΚΑ: Πώς γίνεται ηλεκτρονικά η ανανέωση των βιβλιαρίων για τα έμμεσα μέλη

Η συναλλαγή θα ολοκληρώνεται μέσω ηλεκτρονικών διασταυρώσεων χωρίς την προσκόμιση δικαιολογητικών.

Συγκεκριμένα, μέσω της υπηρεσίας «Απογραφή και Απόδοση Ασφαλιστικής Ικανότητας Έμμεσα Ασφαλισμένων», παρέχεται η δυνατότητα απογραφής (απόδοση Αριθμού Μητρώου ασφαλισμένου ΑΜΑ) των έμμεσα ασφαλισμένων (σύζυγος και τέκνα) που είναι ήδη καταχωρημένα στο Οικογενειακό Βιβλιάριο Υγείας, με παράλληλη απόδοση ασφαλιστικής ικανότητας (Ηλεκτρονική θεώρηση Βιβλιαρίου Υγείας).

Με την υπηρεσία «Εξέλιξη Αιτήματος Απογραφής και Απόδοσης Ασφαλιστικής Ικανότητας» παρέχεται η δυνατότητα ενημέρωσης στον ασφαλισμένο για την απόδοση του Αριθμού Μητρώου των μελών του (σύζυγος και τέκνα) που είναι ήδη καταχωρημένα στο Οικογενειακό Βιβλιάριο Υγείας και την παράλληλη απόδοση της Ασφαλιστικής Ικανότητας.

Η δράση υλοποιείται πιλοτικά σε περιορισμένη κλίμακα ασφαλισμένων, στους οποίους έχει σταλεί ηλεκτρονικά πρόσκληση συμμετοχής.

Οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι δεν απαιτείται να κάνουν καμία ενέργεια, εάν προηγουμένως δεν προσκληθούν ηλεκτρονικά ή με άλλο τρόπο από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (π.χ. Δελτίο τύπου, ατομική πρόσκληση στη διεύθυνση κατοικίας).

Για την πρόσβαση στις Υπηρεσίες απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει προηγηθεί η πιστοποίηση του ασφαλισμένου στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Πατήστε εδώ για είσοδο στην Υπηρεσία - Πιστοποίηση Ασφαλισμένου

Πατήστε εδώ για είσοδο στην Υπηρεσία - Απογραφή και Απόδοση Ασφαλιστικής Ικανότητας Έμμεσα Ασφαλισμένων

Πατήστε εδώ για είσοδο στην Υπηρεσία - Εξέλιξη Αιτήματος Απογραφής και Απόδοσης Ασφαλιστικής Ικανότητας

Διαβάστε επίσης:

Πόσα ένσημα έχω; Βρες το με ένα κλικ

Βιβλιάριο ΙΚΑ ανέργων: Πώς γίνεται η ανανέωση της ασφαλιστικής ικανότητας

ΙΚΑ: Δείτε online αν έχει ανανεωθεί το βιβλιάριο υγείας σας

Πότε το ΙΚΑ θα πληρώνει τα ποσά που δικαιολογεί για παροχές υγείας (πίνακας με ημερομηνίες)