ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέντε απίστευτα ιατρικά περιστατικά από το Grey's Anatomy

Αρκετές είναι οι αμερικανικές σειρές με ιατρικό περιεχόμενο και μάλιστα οι περισσότερες έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία παγκοσμίως.

Πέντε απίστευτα ιατρικά περιστατικά από το Grey's Anatomy

Το Grey's Anatomy είναι μία από αυτές και στις 11 σεζόν που έχουν προβληθεί μέχρι σήμερα έχουμε δει τους πρωταγωνιστές της σειράς να έρχονται αντιμέτωποι με δεκάδες παράξενα περιστατικά. Πόσα από αυτά θα μπορούσαν να συμβούν στην πραγματική ζωή;

«Υπάρχει ένα ψήγμα πραγματικής Ιατρικής στη σειρά», δηλώνει η γιατρός Darria Gillespie, καθηγήτρια στο Τμήμα Επείγουσας Ιατρικής του αμερικανικού Πανεπιστημίου Έμορυ. «Πράγματι βλέπουμε τρελά πράγματα στα Επείγοντα. Έτσι, σε ορισμένες περιπτώσεις αυτά που βλέπουμε στη σειρά βασίζονται σε πραγματικά περιστατικά, άλλοτε όμως πρόκειται για δραματοποίηση.»

Δείτε μερικά από τα απίστευτα περιστατικά του Grey's Anatomy που μας κράτησαν «κολλημένους» στις οθόνες!

1. Η γυναίκα με τον καρκινικό όγκο βάρους 35 κιλών (Κύκλος 1)

Η άτυχη ασθενής δυστυχώς πέθανε μετά το χειρουργείο, το οποίο διήρκησε 14 ολόκληρες ώρες. «Δεν είναι αδύνατο να συμβεί», δηλώνει η Gillespie, «ειδικά σε κακοήθειες όπως στην περίπτωση καρκίνου των ωοθηκών».

2. Το ζευγάρι που «κόλλησε» στο σεξ (Κύκλος 3)

Το ενδομήτριο εξάρτημα της γυναίκας «σκάλωσε» στο σκουλαρίκι που είχε ο άνδρας στο μόριό του. Όπως εξηγεί η Gillespie, το ενδομήτριο εξάρτημα διαθέτει ένα μικρό σχοινάκι το οποίο βοηθά να αφαιρεθεί όταν πρέπει. Οπότε, θεωρητικά, μπορεί πράγματι να συμβεί κάτι τέτοιο.

3. Ο ασθενής με τα παράσιτα στον εγκέφαλο (Κύκλος 5)

Οι γιατροί πίστευαν αρχικά ότι ο ασθενής έχει όγκο στο κεφάλι, όμως τελικά αποδείχθηκε ότι οι επιληπτικές κρίσεις που εκδήλωνε οφείλονταν σε παράσιτα που είχαν εισχωρήσει στον εγκέφαλό του. Έχουν καταγραφεί τέτοιου είδους περιστατικά, κυρίως σε αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου.

4. Ο νεαρός που «κόλλησε» σε τσιμέντο (Κύκλος 4)

Οι φίλοι του τον προκάλεσαν να ξαπλώσει μέσα σε υγρό τσιμέντο, το οποίο στη συνέχεια στερεοποιήθηκε και άρχισε να του δηλητηριάζει τα όργανα και να του «καίει» το δέρμα. Ο νεαρός κατάφερε να ζήσει χάρη σε χειρουργική επέμβαση που έκαναν οι γιατροί του νοσοκομείου. Ένα τέτοιο σενάριο μοιάζει σχεδόν απίθανο, σύμφωνα με την Gillespie, καθώς χρειάζονται έως και 2 ημέρες για να στερεοποιηθεί το τσιμέντο.

5. Ο άνδρας με το ψαράκι στο πέος του (Κύκλος 3)

Ο ασθενής εκδήλωσε οίδημα στους όρχεις όταν ένα σπάνιο είδος ψαριού (Candiru) εισχώρησε στο μόριό του ενώ αυτός ουρούσε στον Αμαζόνιο. Λέγεται πως το ψάρι αυτό μπορεί να εισχωρήσει στην ουρήθρα κατά την ούρηση, δεν έχει καταγραφεί όμως (επίσημα) κάποιο τέτοιο περιστατικό.

Διαβάστε επίσης:

Ο τηλεοπτικός Δρ Χάουζ έλυσε πραγματικό ιατρικό μυστήριο!
Μπορεί ένα ζευγάρι να «κολλήσει» κατά τη διάρκεια του σεξ;
Κίνα: Παράσιτο 8 εκατοστών ζούσε μέσα στον εγκέφαλό της! (εικόνες)