ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιταλία: 14χρονος επιβίωσε για 42 λεπτά κάτω από το νερό!

Ένας έφηβος από την Ιταλία επιβίωσε ως εκ θαύματος έπειτα από πτώση σε κανάλι του Μιλάνου.

Ιταλία: 14χρονος επιβίωσε για 42 λεπτά κάτω από το νερό!

Ο 14χρονος πήδηξε από μια γέφυρα ενώ έπαιζε με τους φίλους του όμως δεν κατάφερε να ανέβει ξανά στην επιφάνεια. Μια ανθρώπινη αλυσίδα δημιουργήθηκε από τους διασώστες για να σωθεί. Η διαδικασία διήρκησε συνολικά 42 λεπτά.

Ο νεαρός δεν είχε παλμό και είχε χάσει τις αισθήσεις του. Έπειτα από ένα μήνα νοσηλείας, όπου οι γιατροί τον συνέδεσαν με μηχανική υποστήριξη για να οξυγονώνονται οι πνεύμονες και η καρδιά του, ο 14χρονος ξύπνησε και ήταν σε θέση να μιλήσει. Δεν παρέλειψε μάλιστα να ρωτήσει τους γονείς του για την αγαπημένη του ποδοσφαιρική ομάδα!

Πώς κατάφερε όμως να επιβιώσει για σχεδόν μία ώρα κάτω από το νερό;

Έχουν καταγραφεί ξανά στο παρελθόν περιστατικά όπου άτομα κατάφεραν να επιβιώσουν κάτω από το νερό σε λίμνες ή στη θάλασσα για 15 έως 45 λεπτά.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα περισσότερα από αυτά τα περιστατικά αφορούν σε άτομα νεαρής ηλικίας. Οι αντανακλαστικοί μηχανισμοί του οργανισμού που καθοδηγούν την πτώση του καρδιακού παλμού ώστε να μεταφέρεται το οξυγόνο προς τον εγκέφαλο λειτουργούν πιο αποδοτικά στα παιδιά και τους νεαρούς ενήλικες. Η οξυγόνωση του εγκεφάλου είναι καθοριστική για την επιβίωση σε τέτοιες περιπτώσεις. Μετά από τέσσερα μόλις λεπτά χωρίς οξυγόνο, αρχίζουν να παρατηρούνται οι πρώτες εγκεφαλικές βλάβες.

Όσο πιο παγωμένο είναι το νερό, τόσο πιο πιθανό είναι να διατηρηθεί η εγκεφαλική λειτουργία, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες βοηθούν το σώμα να μεταφέρει με μεγαλύτερη ευκολία ζωτικής σημασίας πόρους στον εγκέφαλο. Η θερμοκρασία του νερού στο κανάλι που έπεσε ο 14χρονος ήταν περίπου 15 βαθμοί Κελσίου.

Ούτε οι ίδιοι οι γιατροί που ανέλαβαν την περίθαλψη του νεαρού δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς ακριβώς κατάφερε να επιβιώσει. Ακόμη μεγαλύτερο αίνιγμα αποτελεί το πώς ο εγκέφαλός του έμεινε σχεδόν αλώβητος έπειτα από την εμβύθιση στο νερό.

Διαβάστε επίσης:

Η 5χρονη που πάσχει από το «Σύνδρομο της Ραπουνζέλ» - Σοκαριστικές εικόνες
Σκωτία: Τετράχρονη τρέφεται με... μαξιλάρια και λούτρινα κουκλάκια
Γνωρίστε την πραγματική Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων!