ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πατέρας ετοιμάζεται να γίνει ο πρώτος άνδρας που έκανε μεταμόσχευση πέους

«Δουλεύει» το πρώτο στον κόσμο μεταμοσχευμένο πέος, αφού ο κάτοχός του πρόκειται να γίνει πατέρας σε πέντε περίπου μήνες, δήλωσε στο BBC ένας εκ των χειρουργών που πραγματοποίησαν την 9ωρη χειρουργική επέμβαση.

Πατέρας ετοιμάζεται να γίνει ο πρώτος άνδρας που έκανε μεταμόσχευση πέους

Η σύντροφος του 21χρονου Νοτιοαφρικανού, του οποίου το όνομα δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, δήλωσε πως διανύει τον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της, πράγμα που, όπως είπε ο Δρ Αντρέ βαν ντερ Μέρβε, αποτελεί αδιάψευστη μαρτυρία ότι το μόσχευμα «λειτουργεί» επαρκώς.

Ο νέος είχε χάσει το πέος του σε ηλικία 18 ετών κατά διάρκεια ανεπιτυχούς περιτομής, ενώ η μεταμόσχευση του νέου πέους από δότη έγινε πέρυσι τον Δεκέμβριο από χειρουργούς του Πανεπιστημίου του Στέλενμπος και του Νοσοκομείου του Τάιγκερμπεργκ στη Νότια Αφρική. Από το αρχικό πέος είχε μείνει μόλις ένα εκατοστό μήκους.

Ο Δρ Αντρέ βαν ντερ Μέρβε δήλωσε «εξαιρετικά ευχαριστημένος» όταν έμαθε για την εγκυμοσύνη της κοπέλας, επισημαίνοντας ότι δεν σκοπεύει να ζητήσει τη διενέργεια τεστ πατρότητας, καθώς δεν βρίσκει λόγο να μην εμπιστεύεται το ζευγάρι.

«Αυτός ήταν ο σκοπός μας, να μπορεί να ουρεί κανονικά και να μπορεί να έχει σεξουαλικές επαφές, οπότε αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για αυτόν», δήλωσε ο γιατρός στο BBC.

64f17c3f19851f557965745eb24fe242 L

Ο γιατρός αναφέρει επίσης ότι εξ αρχής δεν ετίθετο θέμα γονιμότητας, αφού το πρόβλημα βρισκόταν στο πέος και όχι στους όρχεις του νεαρού άνδρα.

Ο γιατρός σκοπεύει να πραγματοποιήσει και άλλες παρόμοιες μεταμοσχεύσεις. Η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε στην επέμβαση είχε προηγουμένως δοκιμασθεί κατά τις πρώτες μεταμοσχεύσεις προσώπου. Η δυσκολία έγκειται στη συγκόλληση των μικροσκοπικών αιμοφόρων αγγείων και νεύρων του μοσχεύματος με το σώμα.

Andre van der Merwe

Ο Δρ Αντρέ βαν ντερ Μέρβε

Στο παρελθόν είχε επιχειρηθεί μια μεταμόσχευση πέους στην Κίνα. Αν και η επέμβαση πήγε καλά, τελικά το μεταμοσχευμένο απορρίφθηκε από τον οργανισμό του άνδρα.

Η Νότια Αφρική είναι μία από τις χώρες με την μεγαλύτερη ανάγκη μεταμοσχεύσεων πέους στον κόσμο, καθώς δεκάδες αγόρια ακρωτηριάζονται (και μερικά τελικά πεθαίνουν) κάθε χρόνο εξαιτίας παραδοσιακών τελετών που περιλαμβάνουν περιτομή.

Διαβάστε επίσης:

Γεγονός η πρώτη μεταμόσχευση πέους στον κόσμο