ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το ετήσιο συνέδριο Ιατρικής Χημείας σήμερα στην Πάτρα

Το ετήσιο Συνέδριο Ιατρικής Χημείας, πραγματοποιείται σήμερα Τετάρτη 11 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών.

Το ετήσιο συνέδριο Ιατρικής Χημείας σήμερα στην Πάτρα

Κεντρικοί ομιλητές του 16ου Συνεδρίου Ιατρικής Χημείας θα είναι ο Καθηγητής Χημείας του Πανεπιστημίου του Calgary του Καναδά, Graham Moore, και ο Ακαδημαϊκός, Καθηγητής Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γεώργιος Κόλλιας. Θα συμμετέχουν επίσης διακεκριμένοι ερευνητές.

Πριν από τις κεντρικές ομιλίες, και ώρα 12:30, θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τον διακεκριμένο μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα, έργα του οποίου θα ερμηνεύσουν ο Σπύρος Κλείσσας και η Κωνσταντίνα Ντίνου. Το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει τιμήσει τον Μίμη Πλέσσα με την αναγόρευσή του σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Χημείας. Ο Μίμης Πλέσσας είναι Διδάκτωρ Χημείας του Πανεπιστημίου Cornell, στις Η.Π.Α. .

Το 16ο Συνέδριο, όπως αναφέρει ο κ. Γιάννης Ματσούκας Συντονιστής Οργάνωσης Συνεδρίου π. Διευθυντής Μεταπτυχιακού Προγράμματος, 1997-2013 "Ιατρική Χημεία: Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Φαρμακευτικών Προϊόντων", είναι συνέχεια μιας παράδοσης του επιτυχημένου Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Ιατρική Χημεία» να διοργανώνει ετησίως ένα συνέδριο με διακεκριμένους ομιλητές. Σε προηγούμενα συνέδρια έχουν προσκληθεί κορυφαίοι διεθνώς ερευνητές, μεταξύ των οποίων και πέντε Νομπελίστες. Το συγκεκριμένο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα έχει λάβει τον τίτλο Euromaster και έχει αξιολογηθεί ως μια Δράση Αριστείας.

H Αφίσα και το Πρόγραμμα - Πρόσκληση του Συνεδρίου βρίσκονται στα links: https://goo.gl/BMJv1t και https://goo.gl/Rx24pl

Διαβάστε ακόμη:

Στήριξη Τσίπρα στο Επιστημονικό Πάρκο ΠατρώνΣτήριξη Τσίπρα στο Επιστημονικό Πάρκο Πατρών

Το έργο για το εμβόλιο της ΣΚΠ, μεταξύ των βραβευμένων στο νέο διαγωνισμό «Η Ελλάδα Καινοτομεί»

Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και Ελμυελίνη: Ετοιμάζεται ο Φάκελος έγκρισης κλινικών δοκιμών Φάσης Ι

Σκλήρυνση κατά Πλάκας: Τα προβλήματα της πρόσβασης των ασθενών από την οικογένεια μέχρι την εργασία

Συνεργασία Παν/μίου Πατρών και ΒΙΑΝΕΞ: Κέρδος για τη χώρα 2 δισ.

Βλαστοκύτταρα: Ενώνουν τις δυνάμεις τους Πάτρα και Ισραήλ

Το ΕΣΠΑ «οξυγόνο» για την χώρα: Επιστολή στον πρωθυπουργό

Καθηγητής Ματσούκας: «Μία ελληνική Silicon Valley στην Πάτρα»

Ελληνικό εμβόλιο για την σκλήρυνση κατά πλάκας