ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με ποιο είδος άσκησης θα κάψετε τις περισσότερες θερμίδες

Θέλετε να χάσετε κιλά αλλά σιχαίνεστε το γυμναστήριο; Υπάρχει λύση και μάλιστα με τη σφραγίδα των επιστημόνων!

Με ποιο είδος άσκησης θα κάψετε τις περισσότερες θερμίδες

Μια νέα βρετανική μελέτη ότι το είδος γυμναστικής με το οποίο θα κάψετε τις περισσότερες θερμίδες δεν είναι το τρέξιμο, η ποδηλασία αλλά ούτε και η κολύμβηση, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά μια μορφή άσκησης πολύ πιο διασκεδαστική και δημιουργική.

Ο χορός, σύμφωνα με τα νέα ευρήματα, θα σας βοηθήσει να σμιλέψετε το σώμα σας πιο γρήγορα, χωρίς να χρειάζεται να πάτε γυμναστήριο, και παράλληλα θα βελτιώσετε τη διάθεσή σας.

Ο Δρ Νικ Σμίτον από το Πανεπιστήμιο του Μπράιτον δηλώνει πως «ο χορός όχι μόνο τονώνει τα θετικά συναισθήματα και μειώνει τα αρνητικά, κάτι που παρατηρείται σε κάθε μορφή άσκησης, αλλά παράλληλα διαπιστώσαμε πως μειώνει το αίσθημα της κούρασης».

«Κι αν προσθέσουμε σε αυτό τα οφέλη της κοινωνικής αλληλεπίδρασης που παρέχει ο χορός, γίνεται ένα ισχυρό μέσο να βελτιώσουμε την υγεία και την ευεξία μας», προσθέτει ο ερευνητής.

bigstock Young men and women dancing zu 94136957

Οι ερευνητές κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματα αφού μελέτησαν μια ομάδα φοιτητών Χορού από την Ακαδημία City του Λονδίνου ηλικίας 24 έως 38 ετών. Οι ερευνητές μετρούσαν τους παλμούς της καρδιάς τους και τις ενεργειακές δαπάνες κατά τη διάρκεια της προπόνησης και στη συνέχεια αξιολόγησαν την ψυχολογική κατάσταση των χορευτών.

Η προπόνηση είχε διάρκεια 30 λεπτά και στα είδη χορού περιλαμβάνονταν το μπαλέτο, η σάλσα, το σουίνγκ κ.α.

Προς έκπληξή τους, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι χορευτές έκαναν μεγαλύτερες καύσεις απ’ ό,τι θα έκαναν σε μια προπόνηση κολύμβησης, στην ποδηλασία ή στο τρέξιμο.

Κατά μέσο όρο, οι χορευτές σουίνγκ έκαψαν 293 θερμίδες, ενώ με το τρέξιμο και την κολύμβηση εκτιμάται ότι θα είχαν κάψει 264 και 249 αντίστοιχα.

Εάν λοιπόν θέλετε να... ξεφορτωθείτε μερικές θερμίδες αλλά βαριέστε τις μοναχικές προπονήσεις, ο χορός είναι για εσάς η ιδανική επιλογή!

Δείτε κι αυτό:

Πόσο πρέπει να γυμναστείτε για να κάψετε μπέργκερ, σοκολάτες και μπύρες (γράφημα)
Γυμνάζεστε αλλά δεν χάνετε κιλά; Δείτε τι φταίει
Πόσο πρέπει να γυμνάζεστε για να χάσετε κιλά