ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συνεχίζονται η οδοντιατρική κάλυψη & οι παιδικοί εμβολιασμοί των Γιατρών του Κόσμου σε όλη την Ελλάδα

Το πρόγραμμα οδοντιατρικής κάλυψης παιδιών και ενηλίκων, Smile Project και το πρόγραμμα παιδικών εμβολιασμών, Child Immunization των Γιατρών του Κόσμου, συνεχίζεται για ακόμα ένα έτος με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρωτοβουλίας (The Hellenic Initiative-THI).

Συνεχίζονται η οδοντιατρική κάλυψη & οι παιδικοί εμβολιασμοί των Γιατρών του Κόσμου σε όλη την Ελλάδα

Τα συγκεκριμένα προγράμματα υλοποιούνται ήδη τα τελευταία δύο χρόνια σε όλη την Ελλάδα, κι έχουν ως σκοπό να βοηθήσουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες παιδιών, νέων και ενηλίκων που εξαιτίας της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης αδυνατούν να καλύψουν τα κόστη για την ιατρική περίθαλψή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, τα προγράμματα εξασφαλίζουν σε πολίτες που έχουν ανάγκη, ανοιχτή πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες.

Το Smile Project υλοποιείται στα Ανοιχτά Πολυιατρεία των Γιατρών του Κόσμου, σε Αθήνα και Πέραμα, αλλά και μέσω μίας άρτια εξοπλισμένης Κινητής Οδοντιατρικής Μονάδας, η οποία πραγματοποιεί επισκέψεις σε σχολεία, ιδρύματα και σε διάφορες περιοχές της χώρας. Αντίστοιχα, το πρόγραμμα των παιδικών εμβολιασμών, μαζί με αυτό του παιδιατρικού ελέγχου, λειτουργεί μέσω των Ανοιχτών Πολυιατρείων σε Αθήνα, Πέραμα, Θεσσαλονίκη, Χανιά και Πάτρα, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας, μέσω της Κινητής Μονάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, και μέσω της δωρεάς της Ελληνικής Πρωτοβουλίας, από τον Φεβρουάριο του 2014 έως και σήμερα, 16.862 άνθρωποι έχουν επωφεληθεί από τα συγκεκριμένα προγράμματα λαμβάνοντας δωρεάν τη φροντίδα των εθελοντών γιατρών του οργανισμού.

Με στόχο μέσα στους επόμενους 12 μήνες, να καλύψει όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές στην Ελλάδα και να προσφέρει υψηλής ποιότητας ιατρικές υπηρεσίες σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα που βρίσκονται σε ανάγκη, η Κινητή Ιατρική Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου, θα επισκεφθεί το Ειδικό Γυμνάσιο Λύκειο Ιλίου στις 10 Φεβρουαρίου.
Ειδικότερα, μέσω της Κινητής Ιατρικής Μονάδας, τα παιδιά του σχολείου θα έχουν την ευκαιρία να υποβληθούν σε προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο

Λίγα λόγια για τους Γιατρούς του Κόσμου Ελλάδας

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας δημιουργήθηκαν το 1990 και αποτελούν μέρος του Διεθνούς Δικτύου των ΓτΚ το οποίο αποτελείται από 15 συνολικά τμήματα (Αργεντινή, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α., Ιαπωνία, Ισπανία, Καναδάς, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πορτογαλία και Σουηδία). Ταυτόχρονα ωστόσο παραμένουν μία γνήσια ελληνική οργάνωση που ακολουθεί το δικό της μονοπάτι βασιζόμενη στις ιδιαιτερότητες της Ελλάδας, διατηρώντας την οικονομική και διοικητική της ανεξαρτησία.

Συμπληρώνοντας 25 χρόνια συνεχούς δράσης το 2015, οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας έχουν αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών, ως μια αξιόπιστη και αποτελεσματική οργάνωση η οποία προωθεί τα συναισθήματα αλληλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας.
Με δεκάδες προγράμματα ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, Έλληνες γιατροί, υγειονομικό προσωπικό, διοικητικοί και τεχνικοί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας με περισσότερους από 600 εθελοντές έχουν βρεθεί σε πάνω από 50 χώρες του πλανήτη προσφέροντας ιατρική, ανθρωπιστική βοήθεια. Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων, έχουν πραγματοποιηθεί προγράμματα ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας, στο Ιράκ, το Λίβανο, το Αφγανιστάν, τη Σρι Λάνκα, την Ινδονησία, τη Σερβία, το Σουδάν, την Παλαιστίνη, την Αϊτή, τη Γάζα, την Ουγκάντα, την Αλγερία κ.α.
Στο πεδίο των προγραμμάτων, οι ΓτΚ συνεργάζονται με άλλες διεθνείς Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις με στόχο την αποτελεσματικότερη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληθυσμούς που την έχουν ανάγκη.
Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας, διατηρώντας την αυτονομία τους, τόσο επιχειρησιακή όσο και οικονομική, διοργανώνουν, στελεχώνουν και χρηματοδοτούν αποστολές μέσω του ελληνικού τμήματος.

Λίγα λόγια για την Ελληνική Πρωτοβουλία

Αποστολή μας: Η επένδυση στο μέλλον της Ελλάδας, μέσα από φιλανθρωπικές δράσεις και προγράμματα που στοχεύουν στην οικονομική ανάκαμψη.
Κινητοποιούμε ανθρώπους με στόχο την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης, την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Είμαστε η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative – TΗΙ) – ένα παγκόσμιο κίνημα των Ελλήνων της Διασποράς.