ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βίντεο: Τεστ παρατηρητικότητας, με τη σφραγίδα των επιστημόνων!

Επιστήμονες από το κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς διαπίστωσαν ότι η παρατηρητικότητα δεν εξαρτάται μόνο από την ικανότητα του ατόμου να εστιάζει σε αυτό που αναζητά αλλά και στην ικανότητα να παραβλέπει ερεθίσματα που αποσπούν την προσοχή.

Βίντεο: Τεστ παρατηρητικότητας, με τη σφραγίδα των επιστημόνων!

Η «τέχνη της αδιαφορίας», σύμφωνα με τους ειδικούς, βελτιώνει σημαντικά τις επιδόσεις έπειτα από την απαραίτητη εξάσκηση. Γνωρίζοντας ποιο στοιχείο πρέπει να αναζητήσουμε φτάνουμε πιο αποτελεσματικά στο στόχο μας, το ίδιο ισχύει όμως και αν γνωρίζουμε ποια στοιχεία πρέπει να παραβλέψουμε.

Βάσει των διαπιστώσεων αυτών, οι επιστήμονες σχεδίασαν ένα απλό τεστ παρατηρητικότητας που μπορεί να βοηθήσει καθέναν από εμάς να εξασκηθεί στην «τέχνη της αδιαφορίας».

{youtube}q5UVJCnsxrI{/youtube}

Τι πρέπει να κάνετε

Αρχικά, πρέπει να εντοπίσετε το γράμμα Τ σε μια οθόνη με σχήματα διαφορετικών χρωμάτων (μπλε, πράσινα, κόκκινα).

Αμέσως μετά, πρέπει να εντοπίσετε το γράμμα Τ σε μια οθόνη με σχήματα διαφορετικών χρωμάτων (μπλε, πράσινα, κόκκινα), όμως στην περίπτωση αυτή το Τ δεν πρέπει να είναι κόκκινο.

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η στοχευμένη αναζήτηση βάσει συγκεκριμένων παραμέτρων –όπως στη δεύτερη περίπτωση– αρχικά μοιάζει να μειώνει την ικανότητα παρατηρητικότητας, όμως εν καιρώ και με την κατάλληλη εξάσκηση η διαδικασία αυτή μας βοηθά να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας στην επεξεργασία οπτικών ερεθισμάτων.

Περισσότερα τεστ με βίντεο:

Δείτε αν πάσχετε από προδιαβήτη σε 60’’

Είστε σεξουαλικά άνω του μετρίου;

Πόσων ετών είναι τα... αφτιά σας;

Δείτε αν σκέφτεστε σαν ψυχοπαθής