ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Και δεύτερο περιστατικό ηπατίτιδας Α σε προσφυγόπουλο - Αναμένονται σποραδικά κρούσματα

Και δεύτερο περιστατικό ηπατίτιδας Α σε προσφυγόπουλο είναι γεγονός πλέον.

Και δεύτερο περιστατικό ηπατίτιδας Α σε προσφυγόπουλο - Αναμένονται σποραδικά κρούσματα

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΚΕΕΛΠΝΟ, διεγνώσθη περιστατικό ηπατίτιδας Α σε προσφυγόπουλο από τη Συρία ηλικίας 8 ετών, το οποίο νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στο ΓΝΑ Παίδων Αγία Σοφία.

Το Κέντρο ενημερώνει πως σποραδικά κρούσματα της νόσου είναι ενδεχόμενα και λαμβάνονται όλα τα προσήκοντα μέτρα, σύμφωνα με τα διεθνή επιστημονικά πρότυπα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ακολουθεί ο Οργανισμός.

Εν τω μεταξύ, σχέδιο εμβολιασμών ξεκινά αυτήν την εβδομάδα στην Ειδομένη το ΚΕΕΛΠΝΟ, μετά το περιστατικό με το 9χρονο κοριτσάκι στο οποίο εκδηλώθηκε ηπατίτιδα.

Αυτό δηλώνει στο onMed ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ καθηγητής Αθανάσιος Γιαννόπουλος, ο οποίος θα βρεθεί ξανά στην Ειδομένη την Πέμπτη πιθανότατα, μαζί με ομάδα λοιμωξιολόγων, προκειμένου να εμβολιάσουν τον πληθυσμό και κυρίως τα παιδιά.

Είναι αδήριτη ανάγκη να γίνει η ενέργεια αυτή, σημειώνει ο κ. Γιαννόπουλος, ο οποίος δηλώνει ακόμη, ότι το πέπλο επιδημιολογικής επιτήρησης θα επεκταθεί εκτός από την περιοχή της Ειδομένης και σε άλλους χώρους στους οποίους βρίσκονται πρόσφυγες, όπως Σχιστό, Αμυγδαλέζα, Ελαιώνας, λιμάνι Πειραιά.

Διαβάστε ακόμη:

Το ΚΕΕΛΠΝΟ ξεκινά τους εμβολιασμούς στους πρόσφυγες της Ειδομένης