ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η άδεια τσέπη προκαλεί πονοκέφαλο

Η άδεια τσέπη προκαλεί πονοκέφαλο

Πιθανότερο είναι να εμφανίσουν πονοκεφάλους και ημικρανίες άνθρωποι με χαμηλότερα εισοδήματα. Αυτό δείχνουν τα συμπεράσματα μίας νέας αμερικανικής επιστημονικής έρευνας. Ωστόσο, τείνουν να υποχωρούν με τον ίδιο ρυθμό σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως εισοδήματος.

Πιθανότερο είναι να εμφανίσουν πονοκεφάλους και ημικρανίες άνθρωποι με χαμηλότερα εισοδήματα. Αυτό δείχνουν τα συμπεράσματα μίας νέας αμερικανικής επιστημονικής έρευνας.

Ωστόσο, τείνουν να υποχωρούν με τον ίδιο ρυθμό σε όλους τους ανθρώπους, ανεξαρτήτως εισοδήματος.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, μετά το φύλο και την ηλικία, το εισόδημα είναι ο κυριότερος παράγοντας εμφάνισης πονοκεφάλων.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια και του Ιατρικού Κολλεγίου Άλμπερτ Αϊνστάιν, με επικεφαλής τον Γουόλτερ Στιούαρτ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας "Neurology", σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, ανέλυσαν στοιχεία για 162.700 άνδρες και γυναίκες, που εμφάνιζαν περιοδικές και όχι μόνιμες ημικρανίες. Όπως διαπίστωσαν οι επιστήμονες, όσο έπεφτε το εισόδημα, τόσο αυξάνονταν οι πονοκέφαλοι.

Τις περισσότερες ημικρανίες είχαν οι άνθρωποι με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω των 60.000 δολαρίων, δηλαδή περίπου 41.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τον Γουόλτερ Στιούαρτ, το άγχος και άλλοι παράγοντες που σχετίζονται με το χαμηλότερο εισόδημα, καθιστούν κάποιον πιο επιρρεπή στους πονοκεφάλους, χωρίς να αποκλείεται ότι παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες, όπως το περιβάλλον και τα γονίδια. Το στρες είναι γνωστό εδώ και χρόνια ότι πυροδοτεί ημικρανίες.

Τέλος, σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες έχουν τριπλάσια πιθανότητα να εμφανίσουν ημικρανίες σε σχέση με τους άνδρες.

Η νέα μελέτη επιβεβαιώνει προηγούμενες έρευνες, που επίσης είχαν συσχετίσει το χαμηλότερο εισόδημα με μεγαλύτερη συχνότητα πονοκεφάλων.

BEST OF NETWORK

PlusQueen