ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεγάλη η επιρροή των ΜΜΕ στην διαχείριση του καρκίνου του μαστού

Πως πρέπει να διαχειρίζεται την ιατρική πληροφορία ο δημοσιογράφος; Ενα  Επιστημονικό Φόρουμ για το θέμα του Κληρονομικού καρκίνου του μαστού που πραγματοποιείται στις 21 Σεπτεμβρίου, στοχεύει  να φωτίσει όλες τις διαστάσεις τους ζητήματος. 

Μεγάλη η επιρροή των ΜΜΕ στην διαχείριση του καρκίνου του μαστού

Επιστημονικό forum με θέμα «Κληρονομικός καρκίνος μαστού. Η επιρροή των Μ.Μ.Ε. στη διαχείριση τηςιατρικής πληροφορίας: Θετική ή αρνητική;», θα πραγματοποιηθεί στις21 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο Hilton,υπό την οργάνωση της ΕταιρείαςΜελέτης Νέων Φαρμάκων στην Ογκολογία.

Με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις τηςγενετικής και τις αλλαγές που αυτή έχει επιφέρει στην ογκολογία, οι διοργανωτές της εκδήλωσης, θεωρούν σκόπιμο και επίκαιρο να συζητηθούν οι διαστάσεις που μπορεί να λάβει μίαγενετική διάγνωση και πώς θα πρέπει να τη χειριστεί ο σύγχρονος ογκολόγος.

Η απήχηση που έχει το τελευταίο χρονικόδιάστημα το ζήτημα του κληρονομικού καρκίνου, δίνει την ευκαιρία να εξεταστείτο θέμα και από μία ακόμα σημαντική σκοπιά: Πώς τα σύγχρονα Μ.Μ.Ε.διαχειρίζονται την ιατρική πληροφορία και κατά πόσο αυτή μπορεί να είναι θετικήή αρνητική για τον «εν δυνάμει» ασθενή.

Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά καιαφορούν τόσο στην ίδια την επιστήμη, αλλά και στις κοινωνικές, οικονομικές καιθεσμικές διαστάσεις που μπορεί αυτή να λάβει.