ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα Ιδρύματα Νιάρχος και Λάτσης χρηματοδοτούν το Κέντρο Αναπηρίας στην Καρδίτσα

Με την χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων Σταύρος Νιάρχος και Ιωάννη Σ. Λάτση, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία.
Τα Ιδρύματα Νιάρχος και Λάτσης χρηματοδοτούν το Κέντρο Αναπηρίας στην Καρδίτσα

Πραγματοποιήθηκανστις 10 Σεπτεμβρίου τα εγκαίνια του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιώνμε Αναπηρία (ΚΑΑΠΑ) Καρδίτσας.

Η εν λόγωανακαίνιση καθώς και η αγορά καινούριου λεωφορείου χρηματοδοτήθηκαν από κοινούαπό το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση καιεντάσσονται σε γενικότερο πρόγραμμα αναβάθμισης των υποδομών του Κέντρου, τοοποίο ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενωνυπηρεσιών.

Οι ανακαινισμένεςεγκαταστάσεις καλύπτουν επιφάνεια 500τ.μ και με την ολοκλήρωσή τους πρόκειταινα αποσυμφορήσουν τους υφιστάμενους χώρους του Κέντρου, το οποίο αυτή τη στιγμήφιλοξενεί 103 περιθαλπόμενους. Το έργο αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στο Κέντρονα βοηθήσει ακόμα περισσότερα παιδιά και παράλληλα θα αναβαθμίσει σημαντικά τιςυπηρεσίες που προσφέρει.

ΗΔιοικήτρια του Κέντρου, κυρία Αγορίτσα Χαντζοπούλου κατά την τελετή τωνεγκαινίων τόνισε: «Θεωρούμε ότι το Ίδρυμά μας δεν θα μπορούσε να ολοκληρώσειτις υποδομές του αν, σε μια εποχή που η κρίση ακινητοποιούσε τα πάντα, δεν υπήρχανοι δωρεές του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ.Λάτση. Το σημαντικό αυτό έργο της ανακαίνισης μας έδωσε τις άριστεςεγκαταστάσεις για τα παιδιά μας, που σας παρουσιάζουμε σήμερα, αυξάνονταςπαράλληλα τη δυναμικότητα του ιδρύματος. Εκ μέρους του Δ.Σ. και των εργαζομένωντου ΚΑΑΠΑ Καρδίτσας αλλά κυρίως εκ μέρους των παιδιών που φιλοξενούνται και θαφιλοξενηθούν, θέλω να ευχαριστήσω ειλικρινά τα δύο Ιδρύματα».

Η κυρία ΈλληΑνδριοπούλου, Λειτουργική Διευθύντρια του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κατά τονχαιρετισμό της ανέφερε: «Η εντεινόμενη κρίση που διανύει η χώρα μας φέρνει στοπροσκήνιο ακόμη πιο έντονα την επιτακτική ανάγκη και το ηθικό χρέος που έχουνόλες οι δημιουργικές δυνάμεις της χώρας να συνεργαστούν από κοινού προκειμένουνα αντιμετωπιστούν με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο οι σοβαρές επιπτώσεις τηςτρέχουσας κοινωνικοοικονομικής κρίσης. Η σημερινή δωρεά είναι αποτέλεσμασυνεργασίας του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. . Ευελπιστούμε η απόφαση των δύοιδρυμάτων να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την αποτελεσματική ενίσχυση τουσυγκεκριμένου οργανισμού να βρει πολλούς μιμητές και να αποτελέσει παράδειγμακαι κίνητρο για περισσότερες αντίστοιχες πρωτοβουλίες».

Ο Γραμματέαςτου Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, κ.Δημήτρης Αφεντούλης, τόνισε: «Το έργο αυτό, πέρα από την προφανή σημασία τηςαναβάθμισης αναγκαίων υποδομών κοινωνικής πρόνοιας, σηματοδοτεί τη συνεργασίαμεταξύ δύο σημαντικών κοινωφελών οργανισμών της Ελλάδας. Θεωρούμε ότι η έννοιατης συνεργασίας είναι κρίσιμης σημασίας για τη χώρα μας ιδιαίτερα στην τρέχουσασυγκυρία, πρωτίστως στην υλική αλλά δευτερευόντως και στην ηθική και συμβολικήδιάστασή της».