ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χορηγός 10 υποτροφιών για φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου η MSD

Μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές χορηγίες στοντομέα της εκπαίδευσης και συγκεκριμένα σε ελληνικό ΑΕΙ δίνεται στην χώρα μας απότην φαρμακευτική εταιρεία MSD.
Χορηγός 10 υποτροφιών για φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου η MSD

Μία από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές χορηγίες στοντομέα της εκπαίδευσης και συγκεκριμένα σε ελληνικό ΑΕΙ δίνεται στην χώρα μας απότην φαρμακευτική εταιρεία MSD.


Η φαρμακευτικήεταιρεία MSD, χορηγεί 10 υποτροφίες σε φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου, προκειμένουοι υπότροφοι να αποκτήσουν τα κατάλληλα εφόδια για την υλοποίηση τωνεπιχειρηματικών τους σχεδίων με αυξημένες πιθανότητες επιτυχίας! Συγκεκριμένα, με την συνδρομή του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Industry Disruptors- Game Changers και την υποστήριξη της φαρμακευτικής MSD, η κατεύθυνση Innovation and Entepreneurship του International MBA του Οικονομικού πανεπιστημίου Αθηνών, εμπλουτίστηκε σε περιεχόμενο και αναβαθμίστηκε με στόχο να προσφέρει περαιτέρω θεωρητική αλλά και τεχνική κατάρτιση στους φοιτητές που διαθέτουν καινοτόμες ιδέες και θέληση να επιχειρήσουν.

Να σημειωθεί ότι οι εργασίες των φοιτητών όπως τονίστηκε στην σχετική συνέντευξη τύπου, χαρακτηρίζονται και εντυπωσιακές και υλοποιήσιμες, και αφορούν σε ζητήματα τεχνολογίας, υγείας, φαρμακευτικών επιχειρήσεων ακόμη και διατροφής. Στο τελευταίο θέμα μάλιστα, οι φοιτητές προσανατολίζονται να αναβιώσουν ένα καθαρά ελληνικό προιόν, το πετιμέζι και να το αναγάγουν σε διεθνές brand.


«Η MSDμε αυτόν τον τρόπο ψηφίζει Ελλάδα» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά και ο υπουργόςΑνάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης, σημειώνοντας ότι μία μεγάλη εταιρεία επιλέγει τηνχώρα μας, ενώ η προσπάθεια αυτή, αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα σύμπραξηςδημόσιου με ιδιωτικό τομέα! Ο κ. Χατζηδάκης συνεχίζοντας, εξήρε την πρωτοβουλία της MSD η οποία όπως είπε, σπάει στεγανά, δείχνει τον δρόμο και αποτελεί άριστο υπόδειγμα σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Επιπλέον η εστίαση στην καινοτομία αποτελεί βασικό μοχλό για την οικονομική ανάπτυξη, ενώ η συγκεκριμένη συνεργασία αποτελεί μία σημαντική πρωτοβουλία για την προώθηση με αρτιότητα και με επιστημονική τρόπο της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Από την πλευρά του ο Vice President και Managing Director της MSD στην Ελλάδα κ. Karim Mikhail, αφού αναφέρθηκε στην σημασία που δίνει η MSD παγκοσμίως στην στήριξη της εκπαίδευσης και της καινοτομίας, ειδικά για την χώρα μας, επεσήμανε ότι είναι η πρώτη φορά που υλοποιείται στην Ελλάδα μία τέτοια πρωτοβουλία, η οποία ανοίγει το δρόμο για σημαντική ενίσχυση των δεσμών ανάμεσα στην ακαδημαική κοινότητα και την επιχειρηματικότητα.