ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαζί τρέχουμε για τη ζωή

Με αφορμή τον μήνα πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού(Οκτώβριος 2013), ο Όμιλος ΙΑΣΩ συμμετέχει με την Ομάδα «ΤeamΙΑΣΩ»στον αγώνα δρόμου των 5 χλμ, ή στον περίπατο των 2 χλμ, που διοργανώνει, για 5ησυνεχή χρονιά, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «AΛΜΑ ΖΩΗΣ»,την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013 στο Ζάππειο.
Μαζί τρέχουμε για τη ζωή

Με αφορμή τον μήνα πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού(Οκτώβριος 2013), ο Όμιλος ΙΑΣΩ συμμετέχει με την Ομάδα «ΤeamΙΑΣΩ»στον αγώνα δρόμου των 5 χλμ, ή στον περίπατο των 2 χλμ, που διοργανώνει, για 5ησυνεχή χρονιά, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «AΛΜΑ ΖΩΗΣ»,την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2013, στο Ζάππειο.

Με την πρωτοβουλία αυτή, «Μαζί τρέχουμε για τη ζωή- Race for the cure», ο Όμιλος ΙΑΣΩ, υπενθυμίζεισε όλες τις γυναίκες την σημασία της πρόληψης για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Αξίζει να σημειωθείότι οι κλινικές του ομίλου, ΙΑΣΩ-Γυναικολογική-Μαιευτική, ΙΑΣΩ GENERAL& ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ διαθέτουν εξειδικευμένα κέντρα μαστού, εξοπλισμένα μευπερσύγχρονα μηχανήματα υψηλής ευκρίνειας και χαμηλής ακτινοβολίας με τηνυποστήριξη έμπειρων και εξειδικευμένων χειρουργών-ιατρών που εγγυώνται σωστήκαι αξιόπιστη διάγνωση.

Σημαντικότατη είναι η γειτονία και η άμεση συνεργασίαεργαστηριακών (ακτινολόγων, παθολογοανατόμων, πυρηνικών ιατρών) και κλινικώνιατρών (γυναικολόγων, ογκολόγων,χημειοθεραπευτών, πλαστικών χειρουργών κ.α) μεσυνεχή παρουσία στον ίδιο χώρο, καθώς και η πλαισίωση της ομάδας αυτής απόψυχολόγο για την ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών.

Ο καρκίνος του μαστού παρά τη μεγάλη συχνότητα του μπορείνα αντιμετωπιστεί, αρκεί να διαγνωστεί νωρίς. Η έγκαιρη διάγνωση είναιαποτέλεσμα της πρόληψης και εξαρτάται από την ενημέρωση και την υπευθυνότητα της κάθε γυναίκας.