ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συμμαχία για τη δωρεά μυελού των οστών

Για πρώτη φορά η Γαλλία, η Ιταλίακαι η Ισπανία συμπράττουν, προκειμένου να κηρύξουν μια διεθνή ημέρα υπέρ τηςδωρεάς μυελού των οστών, ώστε να εγγραφούν περισσότεροι εθελοντές δότες σταεθνικά μητρώα. Στόχος είναι να πληρούνται οι ανάγκες μεταμόσχευσης
Συμμαχία για τη δωρεά μυελού των οστών

Για πρώτη φορά η Γαλλία, η Ιταλίακαι η Ισπανία συμπράττουν, προκειμένου να κηρύξουν μια διεθνή ημέρα υπέρ τηςδωρεάς μυελού των οστών, ώστε να εγγραφούν περισσότεροι εθελοντές δότες σταεθνικά μητρώα. Στόχος είναι να πληρούνται οι ανάγκες μεταμόσχευσης για ασθενείςπου έχουν προσβληθεί από σοβαρές ασθένειες του αίματος, όπως η λευχαιμία.

Ο μυελός των οστών είναι τοεργοστάσιο των αιμοποιητικών κυττάρων μας, ενώ η μεταμόσχευσή του αποτελείμέρος των δυνατοτήτων θεραπείας σοβαρών νόσων του αίματος, όπως οι λευχαιμίες,τα λεμφώματα, τα μυελώματα, καθώς και άλλες ασθένειες, όπως οι συγγενείςανοσοανεπάρκειες.

"Όσο οι Φρουροί της ζωής(εγγεγραμμένοι στα μητρώα εθελοντών δοτών) είναι πολλοί, τόσο μεγαλώνει ηελπίδα να σωθεί ένας άρρωστος", υπογραμμίζει η Υπηρεσία Βιοϊατρικής στηΓαλλία, που προσπαθεί να κινητοποιήσει κυρίως τους νέους μέσω των ιστοτόπωνκοινωνικής δικτύωσης.

"Ελπίζουμε να γίνει μιαευρωπαϊκή ημέρα, καθώς και άλλες χώρες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον όπως ηΕλβετία και το Βέλγιο", δήλωσε η δρ Εβελίν Μαρί, διευθύντρια του ΜητρώουΕθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών της Γαλλίας, της Υπηρεσία Βιοϊατρικής, η οποίαείναι αρμόδια για να οργανώνει και να ορίζει το πλαίσιο των δωρεών αυτών.

Στην Ευρώπη, η Γερμανία καταρρίπτειτα ρεκόρ με περίπου 4,8 εκατομμύρια δότες, ενώ οι εκστρατείες ευαισθητοποίησηςεκεί πληρώνονται από τους ιδιώτες.