ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενημέρωση για ηλιακή ακτινοβολία και μάτια στους κατοίκους της Αμοργού

 Τριήμερο πρόγραμμα για την ηλιακή ακτινοβολία και για όγκους και μελαγχρωστικές αλλοιώσεις δέρματος, καθώς και πρόγραμμα πρόληψης της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας και του γλαυκώματος στον πληθυσμό της νήσου Αμοργού, πραγματοποίησε το Γενικό Νοσοκομείο  «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ».
Ενημέρωση για ηλιακή ακτινοβολία και μάτια στους κατοίκους της Αμοργού

Τριήμερο πρόγραμμαγια την ηλιακή ακτινοβολία και για όγκους και μελαγχρωστικές αλλοιώσεις δέρματος,καθώς και πρόγραμμα πρόληψης της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας και τουγλαυκώματος στον πληθυσμό της νήσου Αμοργού, πραγματοποίησε το Γενικό Νοσοκομείο «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ».

Τα προγράμματα πραγματοποιήθηκαν στουςχώρους του Κέντρου Υγείας από 20-22 Σεπτεμβρίου, μετά από πρόσκληση τουΣυλλόγου της Κάτω Μεριάς Αμοργού «Η Αγία Παρασκευή».

Τηνευθύνη σχεδιασμού και υλοποίησης του προγράμματος είχαν το Γραφείο Πρόληψης καιΑγωγής Υγείας, η Κρατική Οφθαλμολογική Κλινική (Δ/ντής Κουρής Αναστάσιος) καιτο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής (Δ/ντής Τσούτσος Δημοσθένης), σε συνεργασία με το Σύλλογο Κάτω Μεριάς Αμοργού «ΗΑγία Παρασκευή».

Αναλυτικά,οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν, περιλάμβαναν:

- 414 ενημερώσεις και εκπαιδεύσεις γιατην προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία και την υγεία των ματιών.

- έλεγχος σε 205 συμμετέχοντες με ειδικά μηχανήματα για έλεγχο βυθού καιγλαύκωμα.

- έλεγχος σε 210 συμμετέχοντες με τον πίνακα Amsler.

- έλεγχος σε 195 συμμετέχοντες από τους Πλαστικούς Χειρουργούς.

Η δράση αξιολογήθηκε με χρήση ανώνυμουερωτηματολογίου αξιολόγησης του προγράμματος και των υπηρεσιών που προσφέρθηκαναπό συνολικά 188 συμμετέχοντες. Όλοι οισυμμετέχοντες στους οποίους ανευρέθηκαν παθολογικά ευρήματα έλαβαν σαφείςγραπτές οδηγίες για περαιτέρω έλεγχο.