ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δωρεάν επεμβάσεις παιδιών από τον Αυξέντιο Καλαγκό

Την αποκλειστική συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γενεύης και τον διάσημο καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης κ. Αυξέντιο Καλαγκό για δωρεάν καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις σε παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες, εξασφάλισε το παιδιατρικό νοσοκομείο του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, Παίδων ΜΗΤΕΡΑ.
Δωρεάν επεμβάσεις παιδιών από τον Αυξέντιο Καλαγκό

Την αποκλειστική συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείοτης Γενεύης και τον διάσημο καθηγητή στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης κ. ΑυξέντιοΚαλαγκό για δωρεάν καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις σε παιδιά με συγγενείςκαρδιοπάθειες, εξασφάλισε το παιδιατρικό νοσοκομείο του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, ΠαίδωνΜΗΤΕΡΑ.

Ο κ. Καλαγκός θα επισκέπτεται το Παίδων ΜΗΤΕΡΑ κάθεμήνα και θα διενεργεί αφιλοκερδώςκαρδιοχειρουργικές επεμβάσεις σε παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες. Ήδη έχειχειρουργήσει με επιτυχία 4 περιστατικά, σε συνεργασία με τηνΠαιδοκαρδιοχειρουργική ομάδα του νοσοκομείου και την Παιδοκαρδιολογική Κλινική.

Σε δηλώσεις του ο κ. Αυξέντιος Καλαγκός εξέφρασε τηνικανοποίησή του για τις άριστες υποδομές των τμημάτων και των χειρουργείων, τονβιοϊατρικό εξοπλισμό, το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και παράλληλα δήλωσευπερήφανος για το γεγονός ότι θα μπορεί να συνεχίσει το φιλανθρωπικό του έργοκαι στην Ελλάδα, χειρουργώντας δωρεάν παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες.

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΜΗΤΕΡΑ κ.Ανδρέας Καρταπάνης τόνισε ότι «Η συνεργασία αυτή καταδεικνύει για ακόμα μίαφορά το κοινωνικό «πρόσωπο» του Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, το οποίο, στα 10 σχεδόν χρόνιαλειτουργίας του, στέκεται με σεβασμό και υπευθυνότητα δίπλα στο παιδί και τηνοικογένεια, καλύπτοντας πλήρως όλες τις ανάγκες του. Στο πλαίσιο τουεκτεταμένου Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης κι ενισχύοντας τηφιλανθρωπική του δράση, το Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, συνεχίζει τη στενή συνεργασία με Φορείς και Συλλόγους, για δωρεάννοσηλεία παιδιών που δεν διαθέτουν τους αναγκαίους οικονομικούς πόρους».

Το Παίδων ΜΗΤΕΡΑ, το ολοκληρωμένο τριτοβάθμιο παιδιατρικόνοσοκομείο της χώρας, διαθέτει οργανωμένη Παιδοκαρδιολογική-Παιδοκαρδιοχειρουργική Κλινική η οποία περιλαμβάνει υπερσύγχρονα Χειρουργεία,Καρδιολογική–Καρδιοχειρουργική Μ.Ε.Θ. και Αιμοδυναμικό-ΗλεκτροφυσιολογικόΕργαστήριο αποκλειστικά για παιδιά.

Ποιός είναι ο Αυξέντιος Καλαγκός

Μαθητής του Αλέν Καρπεντιέ και του Μαγκντί Γιακούμπ, με τονοποίο στη συνέχεια συνεργάστηκε στενά, ο κ. Αυξέντιος Καλαγκός είναι τακτικόςΚαθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και Διευθυντής της ΠανεπιστημιακήςΚλινικής Καρδιαγγειακής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο της Γενεύης. Ιδρυτής τουφιλανθρωπικού ιδρύματος «Καρδιές για όλους» (1998) και Ιδρυτής και Πρόεδρος τουΙδρύματος «Καλαγκού» (2002), ο Έλληνας γιατρός από την Πόλη, διακρίνεται γιατην πλούσια φιλανθρωπική του δραστηριότητα σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα τελευταίαδέκα χρόνια έχει χειρουργήσει αφιλοκερδώς πάνω από 14.000 παιδιά. Το όνομα τουέχει συνδεθεί με την ανιδιοτελή προσφορά υπηρεσιών υγείας σε πλήθος καρδιοπαθώνστο Λίβανο, στη Γεωργία, στη Σερβία, στην Κύπρο, στην Ινδία, στο Μαρόκο, στηνΑλγερία, στο Μαυρίκιο, στη Μοζαμβίκη, στην Ερυθραία, στο Κιργιστάν, στηΜαδαγασκάρη, στη Βενεζουέλα, στην Ουκρανία, στην Μποτσουάνα, στο Αζεμπαϊτζάν,το Καμερούν, τη Ρουάντα και τη Ζάμπια.

Ο κ. Καλαγκός είναι, μεταξύ άλλων, Πρόεδρος της ΠαγκόσμιαςΕταιρείας Καρδιο/ Θωρακοχειρουργικής για το 2014 και Αντιπρόεδρος του ΚέντρουΟρθοδοξίας στη Γενεύη.