ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πιο επιθετικούς γιους έχουν οι εργασιομανείς μπαμπάδες

Προβλήματα συμπεριφοράς ίσως εμφανίσουν οι γιοι όσωνπερνούν πολλές ώρες στο γραφείο, σύμφωνα με γερμανική μελέτη πουπραγματοποίησαν ερευνητές
Πιο επιθετικούς γιους έχουν οι εργασιομανείς μπαμπάδες

Προβλήματα συμπεριφοράς ίσως εμφανίσουν οι γιοι όσωνπερνούν πολλές ώρες στο γραφείο, σύμφωνα με γερμανική μελέτη πουπραγματοποίησαν ερευνητές του Κέντρου Κοινωνικής Επιστήμης του Βερολίνου καιδημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Journal of Marriage and Family.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα αγόρια 5-10 ετών, τωνοποίων οι πατέρες εργάζονταν 55 ή και περισσότερες ώρες την εβδομάδα, είχανυψηλότερα επίπεδα επιθετικής συμπεριφοράς, σε σχέση με συνομήλικα παιδιά, τωνοποίων οι μπαμπάδες εργάζονταν λιγότερες ώρες.

Για τις ανάγκες της μελέτης, οι ερευνητές συνέλεξανστοιχεία από σχεδόν 1.440 παιδιά ηλικίας πέντε ετών, 1.400 κάτω των οκτώ ετώνκαι 1.360 δέκα ετών, μέσω ερωτηματολογίων που συμπλήρωναν οι μητέρες τους.

Ωστόσο, η παρούσα μελέτη δεν παρουσίασε στοιχεία για τηνεπίδραση του ωραρίου εργασίας του μπαμπά στη συμπεριφορά της κόρης.

Αυτό κάνει τους ερευνητές να πιστεύουν ότι, όταν το παιδίδεν περνά αρκετό χρόνο με τον γονιό του ιδίου φύλου, αυτό έχει αντίκτυπο στηνσυμπεριφορά του.

Τέλος, η συγκεκριμένη μελέτη κρίνεται ιδιαίτερα αξιόλογη,καθώς, μέχρι σήμερα, οι περισσότερες έρευνες εστίαζαν στις εργαζόμενες μητέρες.