ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο όμιλος ΥΓΕΙΑ στηρίζει το Λιμενικό Σώμα

Σημαντικό πακέτο δωρεάνυπηρεσιών υγείας σε όλους τους εργαζόμενους του Λιμενικού Σώματος παρέχει οόμιλος ΥΓΕΙΑ, στο πλαίσιο της Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.
Ο όμιλος ΥΓΕΙΑ στηρίζει το Λιμενικό Σώμα

Σημαντικό πακέτο δωρεάνυπηρεσιών υγείας σε όλους τους εργαζόμενους του Λιμενικού Σώματος παρέχει οόμιλος ΥΓΕΙΑ, στο πλαίσιο της Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Όπως ανακοινώθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - ΕλληνικήςΑκτοφυλακής του Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ προσφέρει δωρεάνένα πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο όχημαγια τις ανάγκες της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος,παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα εκπαίδευσης του προσωπικού για τη λειτουργία του. Επιπλέον, αναλαμβάνειτην τακτική και έκτακτη συντήρηση του συγκεκριμένου οχήματος καθ’ όλη τηδιάρκεια της ωφέλιμης υπηρεσίας του.

Ακόμη, προσφέρει πέντε ΣυστήματαΤηλεϊατρικής για σκάφη ή απομακρυσμένες εγκαταστάσεις του λιμενικούσώματος, με δωρεάν εκπαίδευση των χειριστών του συστήματος από το ιατρικόδυναμικό του ΥΓΕΙΑ.

Τα Συστήματα αυτά έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν σεπραγματικό χρόνο ιατρικά δεδομένα στα εξωτερικά ιατρεία του ΥΓΕΙΑ, όπουεξειδικευμένοι ιατροί σε 24ωρη βάση παρακολουθούν ζωτικές παραμέτρους(βιοσήματα) ασθενών όπως καρδιογράφημα, μέτρηση αρτηριακής πίεσης, κορεσμούοξυγόνου, θερμοκρασίας και αναπνευστικού ρυθμού. Παράλληλα, προσφέρουναπευθείας επικοινωνία με εικόνα και ήχο με τους ιατρούς καθώς και μεταφοράεικόνας υψηλής ευκρίνειας του ασθενή στο συμβουλευτικό κέντρο του ΥΓΕΙΑ για τηναντιμετώπιση του εκάστοτε περιστατικού. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα χρήσηςσυστήματος αυτόματης απινίδωσης για περιστατικά ανακοπών.

Επιπρόσθετα, παρέχεταιένας πλήρης προληπτικός έλεγχος υγείας(check- up) για όλους τους άνδρες και τιςγυναίκες που υπηρετούν στο Λιμενικό Σώμα. Ο έλεγχος θα διενεργείται σταΝοσοκομεία ΥΓΕΙΑ και ΜΗΤΕΡΑ και στα Διαγνωστικά Κέντρα, Υγείαnet Αθηνών καιΥγείαnet Περιστέρι. Παράλληλα, μέσω της οικογενειακής κάρτας υγείας, ο ΌμιλοςΥΓΕΙΑ παρέχει, μεταξύ άλλων, δωρεάν ιατρικέςεπισκέψεις για προγραμματισμένα και έκτακτα περιστατικά στα Νοσοκομεία καιΔιαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου.

Με αφορμή την δράσηαυτή, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου ΥΓΕΙΑ κ. ΑνδρέαςΒγενόπουλος τόνισε:

«Οι υγιείς καιμεγάλες επιχειρήσεις της χώρας μας, έστω και αν υφίστανται τις δυσμενείςεπιπτώσεις της μακράς οικονομικής κρίσης, έχουν την υποχρέωση στα πλαίσια τηςεταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης να συνδράμουν την κοινωνία στα μέτρο τωνδυνατοτήτων τους. Στα πλαίσια αυτά εμείς στο ΥΓΕΙΑ, είμαστε περήφανοι για το ευρύτατοπρόγραμμα κοινωνικής προσφοράς του ομίλου ΥΓΕΙΑ, χάρη στο οποίο προσπαθούμε νακαλύψουμε πολλούς τομείς. Στηρίζουμε ανθρώπους που ζουν σε ακριτικά νησιά ήορεινές περιοχές, ή αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας ενώ πλήττονται απότην οικονομική κρίση».