ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tellspec: Το απόλυτο γκάτζετ για να μετράτε τις θερμίδες

Καναδοί ερευνητές δημιούργησαν αυτό που όλοι θα θέλαμε να είχαμε στην τσάντα μας. Τη συσκευή που μετράει τις θερμίδες, «σκανάρει» το πιάτο μας και μας ενημερώνει για το φαγητό που τρώμε. Πρόκειται για τη συσκευή προηγμένης τεχνολογίας Tellspec που όπως επισημαίνουν οι δημιουργοί του, αναλύει τις χημικές ουσίες των τροφίμων, μέσω του σπεκτρόμετορυ που διαθέτει.
Tellspec: Το απόλυτο γκάτζετ για να μετράτε τις θερμίδες

Καναδοί ερευνητές δημιούργησαν αυτό που όλοι θα θέλαμε ναείχαμε στην τσάντα μας. Τη συσκευή που μετράει τις θερμίδες, «σκανάρει» τοπιάτο μας και μας ενημερώνει για το φαγητό που τρώμε. Πρόκειται για τη συσκευή προηγμένης τεχνολογίας Tellspec πουόπως επισημαίνουν οι δημιουργοί του, αναλύει τις χημικές ουσίες των τροφίμων,μέσω του σπεκτρόμετορυ που διαθέτει.


Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», το Tellspecενημερώνει τον κάτοχό του για τις θερμίδες και για τα θρεπτικά συστατικά τωνφαγητών. Η συσκευή είναι αρκετα πρακτική, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ωςμπρελόκ και χρησιμοποιείται με πολύ απλό τρόπο. Ο χρήστης περνάει τη συσκευήπάνω από το πιάτο του ή το συσκευασμένο τρόφιμο και όλες οι πληροφορίεςμεταφέρονται στο κινητό του.


Σε συνέντευξή τους στη βρετανική εφημερίδα, οι δημιουργοίτης συσκευής Στήβεν Γουάτσον και η Ιζαμπέλ Χόφμαν ανέφεραν ότι προσπαθούν τώρανα μειώσουν το κόστος της συκευής για να μπορεί να είναι προσιτή σεπερισσότερους.

Αυτή τη στιγμή το Tellspec πωλείται στην ιστοσελίδα«Indiegogo» έναντι 180 λιρών.