ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης θα χειρουργεί ο Αυξέντιος Καλαγκός

Στομοναδικό Κέντρο Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων στη Βόρεια Ελλάδα, το οποίο εγκαινιάζειτη λειτουργία του στο  Ιατρικό Διαβαλκανικό,ξεκινά την αποκλειστική του συνεργασία ο παγκοσμίου φήμης καρδιοχειρουργός  Αυξέντιος Καλαγκός,καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης και Διευθυντής της ΠανεπιστημιακήςΚλινικής Καρδιαγγειακής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο της Γενεύης.
Στο Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης θα χειρουργεί ο Αυξέντιος Καλαγκός

Στομοναδικό Κέντρο Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων στη Βόρεια Ελλάδα, το οποίο εγκαινιάζειτη λειτουργία του στο Ιατρικό Διαβαλκανικό,ξεκινά την αποκλειστική του συνεργασία ο παγκοσμίου φήμης καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός,καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης και Διευθυντής της ΠανεπιστημιακήςΚλινικής Καρδιαγγειακής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο της Γενεύης.

Οκαρδιοχειρουργός, μετά από συνεργασίαπου συνήψε ο Όμιλος του Ιατρικού Αθηνών με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο τηςΓενεύης ηγείται του Κέντρου Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων τουΚαρδιοχειρουργικού Τμήματος του Ιατρικού Διαβαλκανικού. Ο κ. Καλαγκός αποδέχθηκε να χειρουργεί ωςΕπισκέπτης Ιατρός στο ΙατρικόΔιαβαλκανικό, κάθε μήνα γιαασθενείς από την Ελλάδα και χώρες των Βαλκανίων.

Με αυτόν τον τρόπο, το ΚέντροΣυγγενών Καρδιοπαθειών υλοποιεί τη δέσμευση του ιδρυτή του Ιατρικού Διαβαλκανικού,Γεώργιου Αποστολόπουλου, για θεραπεία των Ελλήνων ασθενών, χωρίς ναχρειαστεί να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.

Εγκαινιάζονταςτη συνεργασία του με το Νοσοκομείο, ο διακεκριμένος καθηγητής, χειρουργείσήμερα και αύριο με την ομάδα του, συνολικά τέσσερις ασθενείς με συγγενήκαρδιοπάθεια Ενηλίκων. Προσφέρει τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς , επιλέγονταςτο Ιατρικό Διαβαλκανικό, καθώς όπως σημειώνει, διαθέτει άριστο και υπερσύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό υψηλήςτεχνολογίας, χειρουργικές αίθουσες υψηλώνπροδιαγραφών, Μονάδα Εντατικής ΘεραπείαςΕνηλίκων και υψηλά standards τηςΟμάδας καρδιολόγων και καρδιοχειρουργών του Κέντρου Συγγενών Καρδιοπαθειών.

ΚέντροΣυγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων

ΤοΚέντρο Συγγενών Καρδιοπαθειών της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του ΙατρικούΔιαβαλκανικού, πληροί τις προδιαγραφές για τη διενέργεια επεμβάσεων σεασθενείς άνω των 14 ετών. Το στελεχώνουν διακεκριμένοι ιατροί,εξειδικευμένοι σε:

- - Καρδιοχειρουργικές επεμβάσειςσυγγενών καρδιοπαθειών με επικεφαλής τον Αυξέντιο Καλαγκό και τησυνεργασία του καρδιοχειρουργού Δρ. Χρήστου Αλεξίου, καρδιοθωρακοχειρουργού,με ειδίκευση και μετεκπαίδευση επί 17ετία στη Μ. Βρετανία.

-

- - Επεμβατικές (διαδερμικές) πράξεις συγγενώνκαρδιοπαθειώνδιαγνωστικού και επεμβατικού χαρακτήρα, υπό την εποπτεία του επεμβατικούκαρδιολόγου , αναπλ. καθηγητή Παιδοκαρδιολογίας, Διευθυντή ΕπεμβατικήςΠαιδοκαρδιολογίας του Παιδιατρικού Κέντρου Αθηνών και του ΙατρικούΔιαβαλκανικού Βασίλη Θανόπουλου και τη συνεργασία του επεμβατικούκαρδιολόγου, Θωμά Παπαδόπουλου.

- - Κλινική Καρδιολογίαμε τον καρδιολόγο ΓεώργιοΓιαννακούλα, ειδικό στη διάγνωση καιπαρακολούθηση των συγγενών καρδιοπαθειών και στην πνευμονική υπέρταση .