ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΣΑ: Στοίχημα ζωής και θανάτου οι εφημερίες στον Ευαγγελισμό

Τοθέμα της μη έγκαιρης επισκευής των αξονικών τομογράφων θέτει ο ΙατρικόςΣύλλογος Αθηνών, χαρακτηρίζοντας «στοίχημα ζωής και θανάτου για τους ασθενείς τηςεφημερίας του Ευαγγελισμού».
ΙΣΑ: Στοίχημα ζωής και θανάτου οι εφημερίες στον Ευαγγελισμό

Τοθέμα της μη έγκαιρης επισκευής των αξονικών τομογράφων θέτει ο ΙατρικόςΣύλλογος Αθηνών, χαρακτηρίζοντας «στοίχημα ζωής και θανάτου για τους ασθενείς τηςεφημερίας του Ευαγγελισμού».

Ο ΙΣΑ μάλισταζητά από την διοίκηση του Ευαγγελισμού να επιλύσει το σοβαρότατο αυτό θέμακαθώς και να προβεί σε κατεπείγουσα εξέτασητων ευθυνών για την μη έγκαιρη επισκευή των αξονικών τομογράφων του νοσοκομείουκαι των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού στα υπόλοιπα νοσοκομεία, καθότι από τιςπαραλείψεις αυτές κινδυνεύουν άμεσα ανθρώπινες ζωές.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έλαβε γνώση του από 25-10-2013 εγγράφου του Συλλόγου Ειδικευομένων Ιατρών του ΓενικούΝοσοκομείου Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» με το οποίο, όπως αναφέρει, μας γνωστοποιούν ότι οι γιατροί και νοσηλευτές στη γενική εφημερία τουνοσοκομείου «Ευαγγελισμός», καλούνται να αντιμετωπίσουν βαριά περιστατικά απόόλη την Αττική και την Ελληνική Περιφέρεια χωρίς να λειτουργεί κανένας αξονικόςτομογράφος.

Ο Σύλλογος Ειδικευομένων Ιατρών Αθηνών «ΟΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» με την επιστολή του αυτή απευθύνεται στον Υπουργό Υγείας, στο ΣΕΥΥΠ και στην ΕισαγγελίαΠρωτοδικών Αθηνών και ζητούν να αποδοθούν ευθύνες στους υπαιτίους για τηνεπικίνδυνη αυτή κατάσταση που βιώνουν καθημερινά.

Ειδικότερα,ο Σύλλογος αναφέρει ότι το πανεπιστημαικό νοσοκομείο«Αττικό» το οποίο καλύπτει τις ανάγκες του Πειραιά έχει εδώ και μήνες έλλειψησε εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί νααντιμετωπίσει πολυτραυματίες και να τους διακομίζει στον Ευαγγελισμό. Το «Σισμανόγλειο» που συνεφημερεύει διαθέτειακόμα λιγότερες Ιατρικές Ειδικότητες, οπότε και εκείνο αναγκαστικά διακομίζειτους αρρώστους στον Ευαγγελισμό.

«Η κατάσταση αυτή είναι επικίνδυνη για την υγεία των ασθενών ιδιαιτέρωςκατά τις γενικές εφημερίες κατά τις οποίες, όπως μας περιγράφει ο Σύλλογος», αναφέρει ο ΙΣΑ, προσθέτοντας ότι « ο εφημερεύων ακτινολόγος του Ευαγγελισμού διακομίζειεκ νέου τα περιστατικά που έχει δεχθεί από τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Ελλάδαςπρος το «Γ.Γεννηματάς», από όπου μετά τη διενέργεια αξονικής τομογραφίας πρέπειξανά να επιστρέψουν στον Ευαγγελισμό για την τελική αντιμετώπιση! Μέχρι 5διακομιδές δηλαδή πρέπει να εκτελέσει το ΕΚΑΒ για έναν περιστατικό στο κέντροτης Αθήνας!».