ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολλοί Έλληνες και μορφωμένοι στα συσίτια του Δήμου Αθήνας

Περισσότεροι από 20.000  κάτοικοι της Αθήνας, στηρίζονται από τις κοινωνικέςδομές του Δήμου για την καθημερινή τους επιβίωση, σύμφωνα με στοιχεία πουπαρουσιάστηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ), 2 στους 3που σιτίζονται είναι Έλληνες, ενώ μεγάλο ποσοστό είναι μορφωμένοι με μεταπτυχιακούς τίτλους μάλιστα.
Πολλοί Έλληνες και μορφωμένοι στα συσίτια του Δήμου Αθήνας

Περισσότεροι από 20.000 κάτοικοι της Αθήνας, στηρίζονται από τις κοινωνικέςδομές του Δήμου για την καθημερινή τους επιβίωση, σύμφωνα με στοιχεία πουπαρουσιάστηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης (ΚΥΑΔΑ), 2 στους 3που σιτίζονται είναι Έλληνες, ενώ μεγάλο ποσοστό είναι μορφωμένοι με μεταπτυχιακούς τίτλους μάλιστα.

Την ίδια ώρα, πληθαίνουν οιοικογένειες – και μάλιστα ελληνικές- που ζητούν ένταξη στο πρόγραμμα τουΚοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου της Αθήνας.

Το στοιχείο αυτό, καταδεικνύειτην σοβαρή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί άνθρωποι τα τελευταίαχρόνια της κρίσης και του Μνημονίου καιμάλιστα άνθρωποι που κάποτε απολάμβαναν μία κοινωνική και οικονομικήσταθερότητα στην ζωή τους.

Από το σύνολο των 1.667σιτιζόμενων, οι δύο στους τρεις (66%) είναι Έλληνες, ενώ το 31%πρωτοεμφανίστηκε στα συσσίτια το τελευταίο εξάμηνο. Μάλιστα, το 44% τωννεοεισερχόμενων έχει μορφωτικό επίπεδο άνω της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ενώ το7,5% έχει τίτλο ΑΕΙ, με τέσσερα άτομα να διαθέτουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικότίτλο. Τρεις στους τέσσερις (74%) δεν έχουν οικογενειακό υποσηρικτικόπεριβάλλον καθώς είναι άγαμοι, διαζευγμένοι ή σε διάσταση. Το 77% δηλώνουνάνεργοι και το 76% εξ αυτών δηλώνει μηδενικό εισόδημα. Χαρακτηριστικό είναι ότιτο 85% των σιτιζόμενων πηγαίνει στο συσσίτιο τουλάχιστον μία, αλλά πολλοί καιδύο φορές την ημέρα.

Αναφορικά με τους άστεγους, οι μισοί από αυτούς (49%) καταφεύγουν στην επαιτείακαι περίπου το 54% δεν επιθυμεί στήριξη για να βρει στέγη. Επιπλέον, ανάμεσαστις 774 οικογένειες που ζητούν ένταξη στο πρόγραμμα του ΚοινωνικούΠαντοπωλείου, οι περισσότερες (587) είναι ελληνικές...