ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διατροφικό σκάνδαλο με "πράσινο" κρέας στη Γερμανία

Ένα νέο διατροφικό σκάνδαλο φαίνεται να έχει ξεσπάσει στηΓερμανία, καθώς οι αρχές εξετάζουν καταγγελίες ότι επιχείρηση στο κρατίδιο τηςΚάτω Σαξονίας επεξεργαζόταν τόνους σάπιου κρέατος, εκδίδοντας παράλληλα ψευδείςετικέτες και έγγραφα για την προέλευσή τους.

Διατροφικό σκάνδαλο με "πράσινο" κρέας στη Γερμανία

Ένα νέο διατροφικό σκάνδαλο φαίνεται να έχει ξεσπάσει στηΓερμανία, καθώς οι αρχές εξετάζουν καταγγελίες ότι επιχείρηση στο κρατίδιο τηςΚάτω Σαξονίας επεξεργαζόταν τόνους σάπιου κρέατος, εκδίδοντας παράλληλα ψευδείςετικέτες και έγγραφα για την προέλευσή τους, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Τον περασμένο Ιούνιο, η υπηρεσία Προστασίας των Καταναλωτώνκαι Ασφάλειας Τροφίμων της Κάτω Σαξονίας είχε πάρει δείγματα από το εργοστάσιο,ενώ στις εγκαταστάσεις πραγματοποιήθηκε και νέος έλεγχος τον Οκτώβριο.

Όπως διευκρίνισε, πάντως, εκπρόσωπος του υπουργείουΠροστασίας των Καταναλωτών της Κάτω Σαξονίας, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχειδιανεμηθεί στην αγορά χαλασμένο κρέας.

Σύμφωνα με το ARD, η επιχείρηση φέρεται να αγόραζε σάπιοκρέας σε πολύ χαμηλές τιμές, το οποίο αναμείγνυε στη συνέχεια με φρέσκο,αλλάζοντας στο τέλος την ετικέτα που τα συνόδευε.

Η έρευνα του ARD επικαλείται πρώην υπάλληλο της εταιρίας, οοποίος έχει δηλώσει: «Έφτανε ακόμη και κρέας που ήταν ήδη πράσινο. Εμείς οιεργαζόμενοι εφιστούμε μεν την προσοχή στο γεγονός ότι το κρέας δεν είναι καλό,ωστόσο μας λένε να το επεξεργαστούμε παρόλα αυτά και εμείς το ρίχνουμε σταμηχανήματα».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του NDR, ο ίδιος αλλά και ένας συνάδελφόςτου που είχαν διαμαρτυρηθεί στη διεύθυνση για όσα συνέβαιναν εντός τουεργοστασίου, όχι μόνον απολύθηκαν, αλλά δέχθηκαν και απειλές.

Οι δυο άνδρες ανέφεραν ότι κάθε εβδομάδα το εργοστάσιοεπεξεργάζονταν έως και 100 τόνους σάπιου κρέατος. Βίντεο που τραβήχτηκε μεκινητό τηλέφωνο φέρεται να δείχνει πώς οι εργαζόμενοι άλλαζαν τις ετικέτεςπροϊόντων: οι παλιές ετικέτες αφαιρούνταν με ένα πιστολάκι και τη θέση τουςέπαιρναν στη συνέχεια νέες ετικέτες με άλλες ημερομηνίες λήξης, σύμφωνα με τοNDR.