ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η επίλυση των διαφορών στα ζευγάρια εξαρτάται από τις γυναίκες

Οι γυναίκες που μπορούν να  ηρεμούν αμέσως μετά από έναν καβγά, κρατούν τογάμο «δυνατό», ενώ αντίθετα η συμπεριφορά των ανδρών δεν φαίνεται να παίζειτόσο σημαντικό ρόλο, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που πραγματοποίησαν ερευνητέςαπό το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και το Πανεπιστήμιο Νορθγουέστερν καιδημοσιεύεται στην επιθεώρηση Emotion.

Η επίλυση των διαφορών στα ζευγάρια εξαρτάται από τις γυναίκες

Οι γυναίκες που μπορούν να ηρεμούν αμέσως μετά από έναν καβγά, κρατούν τογάμο «δυνατό», ενώ αντίθετα η συμπεριφορά των ανδρών δεν φαίνεται να παίζειτόσο σημαντικό ρόλο, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που πραγματοποίησαν ερευνητέςαπό το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και το Πανεπιστήμιο Νορθγουέστερν καιδημοσιεύεται στην επιθεώρηση Emotion.

Οι ερευνητές κατέγραψαν τις συνομιλίες 80 ζευγαριών μέσηςηλικίας. Κάθε πέντε χρόνια, οι διαφωνίες αξιολογούνταν με βάση τους διαλόγους,τη γλώσσα του σώματος, τον τόνο της φωνής, το θέμα της διαφωνίας και τις εκφράσειςτου προσώπου.

Από τα αποτελέσματα, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμαότι τα ζευγάρια με καλύτερες συνθήκες συμβίωσης ήταν αυτά που κατά τη διάρκειατων διαπληκτισμών παρέμεναν ήρεμα και συγκεντρωμένα.

«Όταν οι γυναίκες συζητούν τα προβλήματα και προτείνουνλύσεις, βοηθά σε μεγάλο βαθμό στο να αντιμετωπιστούν οι εντάσεις», αναφέρει οΡόμπερτ Λέβενσον, ψυχολόγος από το πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ, «αυτό, ωστόσο, δεν φαίνεταινα ισχύει και για τους άνδρες.»

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, η δυνατότητα των γυναικών να ελέγχουνκαλύτερα τα συναισθήματά τους, προκειμένου να περιορίζουν τις διαφωνίες,συνδέεται στενά με την ευτυχία στο γάμο.