ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τον γύρο των αμερικανικών ΜΜΕ κάνει η γκάφα του ΠΟΥ

Το λάθος του Παγκόσμιου ΟργανισμούΥγείας για την Ελλάδα και τους φορείς του ιού HIV προβάλλεται σε αρκετάαμερικανικά ΜΜΕ.

Τον γύρο των αμερικανικών ΜΜΕ κάνει η γκάφα του ΠΟΥ

Το λάθος του Παγκόσμιου ΟργανισμούΥγείας για την Ελλάδα και τους φορείς του ιού HIV προβάλλεται σε αρκετάαμερικανικά ΜΜΕ.

Ενδεικτικό είναι το εκτενέςδημοσίευμα στο διαδικτυακό περιοδικό Daily Beast. Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότιο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διέπραξε «γκάφα άνευ προηγουμένου» σε σχέση μετη λανθασμένη αναφορά περί των κρουσμάτων του ιού του AIDS στην Ελλάδα, ωςαποτέλεσμα σκόπιμης αυτο-μόλυνσης, με στόχο τη λήψη επιδόματος 700 ευρώ από το

κράτος,για την οποία και αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη, όπως υπογραμμίζεται.

Ωστόσο, πέραν του σφάλματος τηςέκθεσης, στο εν λόγω δημοσίευμα γίνεται λόγος για «υπαρκτό και σοβαρό πρόβλημα»που έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των κρουσμάτων του ιού του AIDS στην Ελλάδα,καταλογίζοντας την ευθύνη για το φαινόμενο αυτό αποκλειστικά στο κράτος και όχιστους ασθενείς.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η χώρααναγκάστηκε να σταματήσει σειρά επιτυχημένων προγραμμάτων για το AIDS,συμπεριλαμβανομένου του ζωτικού για τους εξαρτημένους προγράμματος ανταλλαγήςσυριγγών, λόγω των αυστηρών μέτρων λιτότητας. «Όταν ένα κράτος δεν εξασφαλίζειτην παροχή υπηρεσιών που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές, τότε η ευθύνηβαρύνει το κράτος αυτό» δήλωσε στο αμερικανικό περιοδικό ο Νίκος Δέδες,επικεφαλής της ομάδας στήριξης εξαρτημένων ατόμων "Θετική Φωνή".

Επίσης, γίνεται σύντομη αναφορά σεάλλα ανησυχητικά στοιχεία της έκθεσης του ΠΟΥ για την Ελλάδα, όσον αφορά τιςαυτοκτονίες, καθώς και στο περιστατικό της σύλληψης 16 ιερόδουλων, τον περασμένοΜάιο, με την κατηγορία της σκόπιμης διάδοσης του ιού του AIDS και με τηνεκπρόσωπο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Ρεβέκκα Παπαδοπούλου, να σχολιάζειχαρακτηριστικά ότι «δεν μπορείς να προστατεύσεις τη δημόσια υγείαποινικοποιώντας τους ασθενείς».

«Ακόμα κι αν οι Έλληνες δεναυτο-μολύνονται με τον ιό του AIDS, το πρόβλημα παραμένει πολύ μεγάλο, ενώ ησυνεχιζόμενη οικονομική κρίση μόνο χειρότερα μπορεί να κάνει τα πράγματα»καταλήγει το δημοσίευμα.

Διαβάστε επίσης:

ΠΟΥ: Έλληνες μολύνονται με τον ιό HIV για να πάρουν επίδομα!

ΠΟΥ: Sorry, κάναμε λάθος στα στοιχεία για το ΑIDS στην Ελλάδα

ΚΕΕΛΠΝΟ: Το λάθος του ΠΟΥ για την Ελλάδα