ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κοινωνικό Ιατρείο: από την Δευτέρα στην υπηρεσία των εμπόρων

Την Δευτέρα ανοίγει τις πόρτες του το Κοινωνικό Ιατρείο, με σκοπό την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείαςστους ανασφάλιστους εμπόρους της Αθήνας, που λόγω της οικονομικής κρίσης έκλεισαντις επιχειρήσεις τους ή έχασαν την κοινωνική τους ασφάλιση διότι αδυνατούσαν ναπληρώσουν τις εισφορές τους και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους.
Κοινωνικό Ιατρείο: από την Δευτέρα στην υπηρεσία των εμπόρων

Με σκοπό την παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείαςστους ανασφάλιστους εμπόρους της Αθήνας, που λόγω της οικονομικής κρίσης έκλεισαντις επιχειρήσεις τους ή έχασαν την κοινωνική τους ασφάλιση διότι αδυνατούσαν ναπληρώσουν τις εισφορές τους και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους, ξεκινάτην δράση του το Κοινωνικό Ιατρείο.

Πρόκειταιγια το Παράρτημα του Ιατρείου ΚοινωνικήςΑποστολής που εγκαινιάζουν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΑΠΟΣΤΟΛΗ της ΙεράςΑρχιεπισκοπής Αθηνών μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών τη Δευτέρα 2Δεκεμβρίου και ώρα 7μμ στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Μητροπόλεως 52 στον 2οόροφο. Τα εγκαίνια θα τελεστούναπό το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β’.

Το Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολήςστον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών θα λειτουργεί Τρίτη και Τετάρτη 10πμ με 3μμ μεσυμμετοχή παθολόγου, καρδιολόγου, παιδιάτρου, ορθοπαιδικού και αγγειοχειρουργού,ενώ αν οι εξεταζόμενοι ανασφάλιστοι ασθενείς χρειαστούν περαιτέρω έλεγχο, θαπαραπέμπονται στα κεντρικά γραφεία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής.

Αριθμώντας ήδη 30.000 ιατρικές επισκέψεις, τοΙατρείο Κοινωνικής Αποστολής, αποτελεί τον κεντρικό άξονα πρωτοβάθμιαςπερίθαλψης στην Αττική για όλους τους φτωχούς ανασφάλιστους πολίτες. Μέσα απότο ίδιο το Ιατρείο, όσο και από τα Παραρτήματά του σε δήμους όπως στο Μαρούσι,στο Ηράκλειο, στο Περιστέρι, στο Ίλιον, στη Βούλα, καθώς και στην ΕλληνικήΚαρδιολογική Εταιρεία, στη ΓΣΕΒΕΕ και τώρα στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών,παρακολουθούνται πρωτοβάθμια χιλιάδες ανασφάλιστοι ασθενείς που βρίσκουν«καταφύγιο ζωής» σε γιατρό και φάρμακα, αγαθά που οικονομικά δε θα μπορούσαν νατα αντέξουν.

Επίσης, στο ΚοινωνικόΦαρμακείο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής προσέρχονται 200-300 άτομακαθημερινά για να λάβουν τη φαρμακευτική τους αγωγή, βάσει ΑΜΚΑ, φορολογικήςδήλωσης και κάρτας ανεργίας.

Ο Εμπορικός Σύλλογοςτης Αθήνας ανοίγει τις πύλες του σε όλους τους εμπόρους και τις οικογένειεςτους που πλήττονται από την οικονομική κρίση και τους καλεί στο νέο ξεκίνημαΑλληλεγγύης και Κοινωνικής Φροντίδας, με την ευλογία του ΜακαριωτάτουΑρχιεπισκόπου κκ Ιερωνύμου Β΄ που θαανακουφίσει το χρόνιο πάσχοντα, τον άρρωστο που δεν έχει πρόσβαση σε γιατρό καιφάρμακα, τον κάθε εμπερίστατο ασθενή πολίτη.

Πληροφορίες: τηλέφωνο210 3311962 κάθε Τρίτη και Τετάρτη 10:00-15:00 και τηλ ανάγκης 6946 060910