ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέντε παράδοξα δεδομένα για τα όνειρα

Άλλοι υποστηρίζουνότι τα όνειρα αντικατοπτρίζουν τις επιθυμίες μας κ άλλοι ότι μας βοηθούν ναδιαμορφώνουμε τις αναμνήσεις μας.

Πέντε παράδοξα δεδομένα για τα όνειρα

Άλλοι υποστηρίζουνότι τα όνειρα αντικατοπτρίζουν τις επιθυμίες μας κ άλλοι ότι μας βοηθούν ναδιαμορφώνουμε τις αναμνήσεις μας.

Στην πραγματικότητα,κανείς δεν έχει αποδείξει την πραγματική λειτουργία και το σκοπό ενός ονείρου. Τομόνο σίγουρο είναι πως τα όνειρα είναι πολύ πολύ παράξενα…

1. Τα περισσότεραόνειρα δεν είναι ευχάριστα

Μελέτη που πραγματοποιήθηκεαπό το Πανεπιστήμιο Yeshiva της Νέας Υόρκης έδειξε πως οι εμπειρία του ονείρουείναι κατά βάση αρνητικά φορτισμένη. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι βλέπουμε συχνότερατρομακτικές σκηνές στα όνειρά μας ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι ναεπιβιώσουμε όταν αντιμετωπίσουμε κινδύνους στην πραγματική ζωή.

2. Τα όνειραμπορεί να αποτελούν ένδειξη κακής υγείας

Πρόσφατη μελέτηαπό το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης δείχνει ότι οι εφιάλτες πολλές φορέςσχετίζονται με την καρδιοπάθεια και την ημικρανία. Επίσης, μια λοίμωξη αυξάνειτη διάρκεια του ύπνου χαμηλών κυμάτων κι έτσι τα όνειρα ξεκινούν αργότερα. Αυτόέχει σαν αποτέλεσμα να τα ζούμε πιο έντονα και να βιώνουμε παραισθήσεις.

3. Ο νυχτερινόςοργασμός δε συμβαίνει μόνο στους άνδρες

Η λεγόμενηονείρωξη είναι πιο εύκολο να αποδειχθεί στους άνδρες, όμως μελέτη που πραγματοποιήθηκεσε φοιτητές έδειξε ότι το 37% των γυναικών έχει καταφέρει να αγγίξει τηνκορύφωση κατά τη διάρκεια του ύπνου.

4. Τα όνειρα μας παραλύουνπροσωρινά

Κατά τη φάση τουύπνου REM, οι μύες του σώματος παραλύουν. Αυτό είναι καλό, καθώς αποτρέπει τοσώμα τα κινείται σπασμωδικά. Έρευνες δείχνουν ότι δύο ισχυρά συστήματα τουεγκεφάλου συνεργάζονται ώστε να επιφέρουν την παράλυση όταν κοιμόμαστε.

5. Όλοι οιάνθρωποι βλέπουν όνειρα, κάθε βράδυ

Μπορεί να μην τα θυμόμαστε πάντα, αλλά οιεπιστήμονες υποστηρίζουν πως όλοι μας βλέπουμε όνειρα κάθε φορά που κοιμόμαστε.Η μόνη εξαίρεση είναι τα άτομα που έχουν υποστεί σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες.