ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απόπειρα αυτοκτονίας από την Βίκυ Σταμάτη

Απόπειρααυτοκτονίας, λαμβάνοντας μεγάλο αριθμό υπνωτικών χαπιών, επιχείρησε ναπραγματοποιήσει η Βίκυ Σταμάτη, όταν πληροφορήθηκε ότι πρόκειται να μεταφερθείστις γυναικείες φυλακές της Θήβας.
Απόπειρα αυτοκτονίας από την Βίκυ Σταμάτη

Απόπειρααυτοκτονίας, λαμβάνοντας μεγάλο αριθμό υπνωτικών χαπιών, επιχείρησε ναπραγματοποιήσει η Βίκυ Σταμάτη, όταν πληροφορήθηκε ότι πρόκειται να μεταφερθείστις γυναικείες φυλακές της Θήβας.


Αυτό αναφέρει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο δικηγόρος της, κ. Αλέξης Κούγιας.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Κούγια έχει ως εξής: «Απόπειρα αυτοκτονίας,λαμβάνοντας μεγάλο αριθμό τοξικών υπνωτικών χαπιών, έκανε η εντολέας τουγραφείου μας και σύζυγος του πρώην αντιπροέδρου των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ΆκηΤσοχατζόπουλου, Βασιλική Τσοχατζοπούλου».

»Η κυρία Τσοχατζοπούλου, μόλις της ανακοινώθηκε ότι μεταφέρεται από τιςγυναικείες φυλακές Κορυδαλλού στις γυναικείες φυλακές Θηβών, εισρόφησε μεγάλοαριθμό υπνωτικών χαπιών και αμέσως μετά, με επιμέλεια του ιατρείου τωνγυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο κρατουμένωνΚορυδαλλού και από εκεί στο Θριάσειο νοσοκομείο, όπου εισήχθη για νοσηλεία μετάτην παροχή κατεπειγουσών ιατρικών υπηρεσιών.
Όπως είναι γνωστό, η κυρία Τσοχατζοπούλου νοσηλεύτηκε για μακρό χρονικόδιάστημα και μέχρι πριν μια εβδομάδα στο Δημόσιο Ψυχιατρείο ΔΑΦΝΙ, ως πάσχουσααπό βαριά κατάθλιψη με αυτοκτονικό σύνδρομο».

»Είναι σοβαρό ερώτημα τίνος ήταν απόφαση μια κρατουμένη που νοσηλεύτηκε τουςτελευταίους έξι μήνες, αρχικά για μεγάλο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο ΆγιοςΣάββας, όπου υπεβλήθη σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων αφαίρεσης όγκων από τοστήθος, και μετά στο δημόσιο ψυχιατρείο με αυτοκτονικό σύνδρομο, να μεταφερθείστις γυναικείες φυλακές Θηβών που δεν είναι κοντά σε κάποιο ειδικό νοσοκομείοαπ’ αυτά που νοσηλεύτηκε και, το κυριότερο απ’ όλα, οι συνθήκες κρατήσεως σεκαμιά περίπτωση δεν βοηθούν ούτε μια γυναίκα που τις αφαιρέθηκαν όγκοι, ούτεμια γυναίκα που νοσηλεύτηκε στο Δημόσιο Ψυχιατρείο με βαριά κατάθλιψη καιαυτοκτονικό σύνδρομο».

»Ως υπερασπιστές της κ. Τσοχατζοπούλου εκφράζουμε την αγανάκτησή μας, γιατίμετά την άδικη μη αναστολή εκτέλεσης της επιβληθείσας ποινής, η οποία ήταν ίδιαμε άλλους κατηγορουμένους που είχαν σοβαρότερη ανάμιξη στην ίδια υπόθεση, τωνοποίων η εκτέλεση ποινής ανεστάλη, να ταλαιπωρείται από τέτοιες απάνθρωπεςαποφάσεις».

»Ως υπερασπιστές της κ. Τσοχατζοπούλου ερωτούμε κάθε υπεύθυνο γιατίταλαιπωρείται η κ. Τσοχατζοπούλου μ’ αυτόν τον τρόπο, γιατί οδηγείται στονθάνατο. Η κ. Τσοχατζοπούλου δεν καταδικάστηκε με την ποινή του θανάτου αλλά μεποινή πρόσκαιρης κάθειρξης για οικονομικό έγκλημα που κατηγορείται ότι διέπραξεο σύζυγός της. Εκτός φυλακών βρίσκονται εκατοντάδες καταδικασμένοι, των οποίωνη ποινή για σκληρά ποινικά αδικήματα και όχι για οικονομικό έγκλημα ανεστάλημέχρι το εφετείο».