ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιατί οι άνδρες δεν καταλαβαίνουν τις γυναίκες...

Μην γκρινιάζετε ότι ό σύντροφός σας δεν σας καταλαβαίνει!Ίσως, να μη φταίει αυτός, αλλά το ένστικτό του…

Γιατί οι άνδρες δεν καταλαβαίνουν τις γυναίκες...

Μην γκρινιάζετε ότι ό σύντροφός σας δεν σας καταλαβαίνει!Ίσως, να μη φταίει αυτός, αλλά το ένστικτό του…

Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από ερευνητέςτου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου LWL, στο Μπόχουμ της Γερμανίας, οι άνδρες πουκοιτάζουν φωτογραφίες ανθρώπινων ματιών, μαντεύουν καλύτερα την ψυχική διάθεσητου ατόμου που απεικονίζεται, όταν είναι άντρας.

Για τις ανάγκες της μελέτης, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό «PLoSOne», οι ερευνητές συνεργάστηκαν με 22 ανύπαντρους άνδρες, ηλικίας 21 έως 52ετών.

Ζητήθηκε από τους εθελοντές να κοιτάζουν φωτογραφίες ματιών,ενώ υποβάλλονταν σε μαγνητική τομογραφία (fMRI) εγκεφάλου.

Οι μισές φωτογραφίες απεικόνιζαν γυναικεία μάτια και οι άλλεςμισές ανδρικά, ενώ αποτύπωναν θετικά, αρνητικά ή ουδέτερα συναισθήματα.

Οι ερευνητές ζήτησαν από τους άνδρες να διαλέγουν ανάμεσα σεδύο λέξεις που περιέγραφαν την «ψυχική διάθεση» των ματιών.

Από τα αποτελέσματα προέκυψε ότι οι εθελοντές κατόρθωναν μεπολύ μεγαλύτερη ακρίβεια να διαισθάνονται την ψυχική διάθεση των ανδρικώνματιών, ενώ παράλληλα η αμυγδαλή του εγκεφάλου τους ενεργοποιούταν περισσότερο,συγκριτικά με όταν κοίταζαν γυναικεία μάτια.

Το ίδιο συνέβαινε και με άλλες περιοχές του εγκεφάλου, πουσχετίζονται με τα συναισθήματα.

Παλαιότερα, επιστήμονες από τοΠανεπιστήμιο της Ιντιάνα είχαν διαπιστώσει ότι οι άνδρες έχουν την τάση ναπαρερμηνεύουν τα θετικά μηνύματα από τις γυναίκες, με αποτέλεσμα να εκλαμβάνουντη φιλική διάθεση ως ερωτικό κάλεσμα.