ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μαζί για το Παιδί: εκστρατεία ελπίδας και ανακούφισης

Με τα Κοινωνικά Παντοπωλεία Αθήνας, Πειραιά καιΘεσσαλονίκης, συνεργάζεται η Ενωση  «Μαζί για το Παιδί»επεκτείνοντας το πρόγραμμά της «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι», στα πλαίσια τηςεκστρατείας «Είναισημαντικό να Προσφέρεις» με στόχο την ανακούφιση των άπορωνοικογενειών που περιθάλπει.
Μαζί για το Παιδί: εκστρατεία ελπίδας και ανακούφισης

Με τα Κοινωνικά Παντοπωλεία Αθήνας, Πειραιά καιΘεσσαλονίκης, συνεργάζεται η Ενωση «Μαζί για το Παιδί»επεκτείνοντας το πρόγραμμά της «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι», στα πλαίσια τηςεκστρατείας «Είναισημαντικό να Προσφέρεις» με στόχο την ανακούφιση των άπορωνοικογενειών που περιθάλπει.

Τη συγκεκριμένη προσπάθεια ενισχύουν δημοφιλείς εκπρόσωποι των χώρων τηςτέχνης, των ΜΜΕ και του αθλητισμού γιατί θέλουν να προσφέρουν και αυτοί, όπως, Παύλος Τσίμας, ΓιάννηςΖουγανέλης, Μαρία Μπεκατώρου, Σμαράγδα Καρύδηκαι Αντώνης Φώτσης.

Σε μία εποχή που η δύσκολη οικονομική συγκυρία πλήττει ολοένα καιπερισσότερες οικογένειες η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και τα ΚοινωνικάΠαντοπωλεία ενώνουν τις δυνάμεις τους και καλούν τους καταναλωτέςνα βοηθήσουν μια ή περισσότερες οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη, νααποκτήσουν με αξιοπρέπεια βασικά είδη διαβίωσης.

Για το σκοπό της εκστρατείας, έχουν δημιουργηθεί δυο ειδικές κάρτες,των 5€ και 20€ αντίστοιχα και σύνθημα «Είναισημαντικό να προσφέρεις» που θα διατίθενται από τα καταστήματα Carrefour και Public Αττικής, Πελοποννήσουκαι Κρήτης από τις 14 Δεκεμβρίου.

Η εκστρατεία «Είναι σημαντικόνα Προσφέρεις» στοχεύει στη βοήθεια άπορων οικογενειών, με σκοπό να ελαφρύνει τον ήδη επιβαρυμένο οικογενειακόπροϋπολογισμό των δικαιούχων, να τους βοηθήσει μακροπρόθεσμα να ανακάμψουν απότο σοκ της φτώχιας και του

κοινωνικού αποκλεισμού, διαφυλάσσοντας την αξιοπρέπειά τους, ναευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη και να διασφαλίσει τη διαφάνεια στη διαδικασίατροφοδότησης των άπορων οικογενειών!

Τα έσοδα από τις κάρτες «Είναι σημαντικό ναπροσφέρεις» θα ενισχύουν αποκλειστικάάπορες οικογένειες με παιδιά, - ανεξαρτήτως φυλής, εθνικότητας ήθρησκευτικής πίστης,- που ζητούν βοήθειααπό τους συνεργαζόμενους με την Ένωση φορείς. Οι δικαιούχοι του προγράμματος θαπαραπέμπονται από την Ένωση, βάσει κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων ,στα «Κοινωνικά Παντοπωλεία» Αθήνας, Πειραιά καιΘες/νίκης ανάλογα με την περιοχή όπου διαμένουν και θα ψωνίζουν από τα«Κοινωνικά Παντοπωλεία» , 1 φορά την εβδομάδα και για διάστημα τουλάχιστον 6μηνών, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα ανανέωσης, εφόσον η κατάσταση τηςοικογένειας παραμένει η ίδια μετά το πέρας του εξαμήνου.

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί» και τα Κοινωνικά Παντοπωλεία καλούν όλους όσουςεπιθυμούν να στηρίξουν μια οικογένεια να αγοράσουν την ειδική κάρτα «Είναι σημαντικό ναΠροσφέρεις» και να επικοινωνούν με την κοινωνική υπηρεσία της ΈνωσηςΜαζί για το Παιδί για περισσότερες πληροφορίες στο 210 74 82 690 ή στο socialservice@mazigiatopaidi.gr .

Η Ένωση «Μαζίγια το Παιδί» ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996. Πρόκειται για μια ένωση 10 μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για τηνευημερία περισσότερων από 10.000 παιδιών κάθε χρόνο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ