ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Voucher για άνεργους επαγγελματίες της υγείας

Επιπλέον δεξιότητες και γνώσειςθα έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν οι επαγγελματίες υγείας οι οποίοι είναιάνεργοι, με ένα πρόγραμμα το οποίο υποστηρίζουν από κοινού η Ευρωεργασιακή ΑΕκαι η ICAP
Voucher για άνεργους επαγγελματίες της υγείας

Επιπλέον δεξιότητες και γνώσειςθα έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν οι επαγγελματίες υγείας οι οποίοι είναιάνεργοι, με ένα πρόγραμμα το οποίο υποστηρίζουν από κοινού η Ευρωεργασιακή ΑΕκαι η ICAP.

Ετσι, οι άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ / ΤΕΙ εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ (ανεξαρτήτως ανλαμβάνουν επίδομα ή όχι) μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι την Παρασκευή 20Δεκεμβρίου, για θέσεις : ιατρών, νοσηλευτών, οικονομικού - διοικητικούπροσωπικού νοσοκομείων, ειδικότητες παραϊατρικών επαγγελμάτων.

Στο πλαίσιο της δράσης «Κατάρτιση ανέργων επαγγελματιών υγείαςσε θέματα μεταρρύθμισης της υγείας (βελτιστοποίηση λειτουργίας νοσοκομείων)»,που έχει προκηρυχθεί από το Υπουργείο Υγείας με στόχο την κοινωνικο-οικονομική ένταξηανέργων επαγγελματιών υγείας προβλέπονται:

• Κατάρτιση 240 ώρες (οριζόντιες και εξειδικευμένεςδεξιότητες, σε συνδυασμό με καθοδήγηση / εκπαιδευτικό mentoring)

• Απασχόληση / Εργασιακή εμπειρία 960 ωρών (7 μήνες)

• Συνολική Αμοιβή € 7.200 (Επίδομα Θεωρητικής Κατάρτισης €1.440 – Επίδομα Πρακτικής Άσκησης €5.760)

Οι ενδιαφερόμενοι θαπρέπει να υποβάλουν την αίτησή τουςηλεκτρονικά στο www.voucher.gov.gr.

Στη συνέχεια μπορούν ναεπισκεφτούν το site της ICAP ICAP Health Voucher και νακαταχωρήσουν τον ΚΑΥΑΣ τους.

Οι ωφελούμενοι τουπρογράμματος που θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα κατάρτισης με την ΕΥΡΩΕΡΓΑΣΙΑΚΗ(Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης & ∆ια Βίου Μάθησης) θα αποκτήσουν τηδιεθνή πιστοποίηση (Certificate) του Management Awarding Organisation (ATHE),εγκεκριμένου από τον Επίσημο Βρετανικό Κρατικό Φορέα Επαγγελματικής ΕκπαίδευσηςOFQUAL σε συνεργασία με την Leaders Qualifications.

Η ΕΥΡΩΕΡΓΑΣΙΑΚΗ, είναι φορέας επαγγελματικής κατάρτισης πιστοποιημένης εκπαίδευσης καιτοποθέτησης στην απασχόληση εναρμονιζόμενημε τις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της παγκόσς αγοράςεργασίας και από το 2013 παρέχει πιστοποιημένη κατάρτιση - εκπαίδευση με διεθνήαναγνώριση.

Επίσης, όσοι παρακολουθήσουν το πρόγραμμα, θα πραγματοποιήσουνσυναντήσεις με εξειδικευμένουςσυμβούλους της ICAP, ώστε αφού ολοκληρώσουν την πρακτική τους άσκηση να είναισε θέση να διεκδικήσουν συναφείς θέσεις του τομέα υγείας σε όλητην Ελλάδα (Ιδιωτικά Νοσοκομεία, Φαρμακευτικές εταιρείες κλπ.) πουδιαχειρίζεται η ICAP. Η ICAP, λόγω της πολύχρονης εμπειρίας της στη στελέχωσηπροσωπικού, μπορεί να κατευθύνει τους συμμετέχοντες μετά την λήξη τουπρογράμματος, προς μια επιτυχημένη καριέρα.

Με αφορμή το πρόγραμμα αυτό,ο κ. Δημήτρης Βλάχος, Πρόεδρος Δ.Σ. ΕΥΡΩΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ Α.Ε., αναφέρει σχετικά: «Είναι πολύ σημαντικό σε μία εποχή που ηανεργία στη χώρα μας βρίσκεται σε επίπεδα-ρεκόρ η υλοποίηση τέτοιωνπρογραμμάτων. Οι άνεργοι επαγγελματίες Υγείας με την υποστήριξη και τηνεμπειρία των ΕΥΡΩΕΡΓΑΣΙΑΚΗ και ICAP, πέρα από την 7μηνη απασχόληση, έχουν μία μοναδική ευκαιρία για την απόκτησηεπιπλέον πιστοποιημένων δεξιοτήτων και γνώσεων που θα αποτελέσουν πολύτιμαεφόδια για την άμεση επαγγελματική τους αποκατάσταση σε μεγάλες ιδιωτικές μονάδεςΥγείας.»