ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέντε καθημερινά λάθη με ολέθριες συνέπειες για την υγεία μας

Όλοι τα κάνουμε, χωρίς, ωστόσο, να γνωρίζουμε ότι μας κάνουνκακό…
Πέντε καθημερινά λάθη με ολέθριες συνέπειες για την υγεία μας

Όλοι τα κάνουμε, χωρίς, ωστόσο, να γνωρίζουμε ότι μας κάνουνκακό…

Σας παρουσιάζουμε πέντε λάθη που, ίσως κάνετε σε καθημερινή βάση, μεσυνέπειες πολύ χειρότερες από αυτές που φαντάζεστε!

Κάνετε εκπτώσεις στον ύπνο

Ίσως θεωρείτε ότι είναι ένας τρόπος προκειμένου να κερδίσετελίγες παραπάνω παραγωγικές ώρες την ημέρα, ωστόσο πρέπει να γνωρίζετε ότι ηχρόνια έλλειψη επαρκούς ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, εμφράγματος,πίεσης και διαβήτη.

Βαριέστε το οδοντικό νήμα

Οι παθήσεις των ούλων αποτελούν την σημαντικότερη αιτίααπώλειας των δοντιών στον κόσμο. Επίσης, τα βακτήρια του στόματος μπορούν ναεισβάλλουν στην κυκλοφορία του αίματος, προκαλώντας χρόνιες φλεγμονές πουαυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, καρκίνου, εγκεφαλικού ή ακόμη καιπρόωρου τοκετού.

Δεν βγάζετε τους φακούς επαφής, ενώ είστε κρυωμένοι

Σύμφωνα με ειδικούς της σχολής οπτικομετρίας του Birminghamστο πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, όταν είμαστε άρρωστοι τα μάτια μας έχουν μειωμένηπαραγωγή δακρύων, και αυτό μας καθιστά πιο επιρρεπείς σε μολύνσεις των οφθαλμών.

Ακούτε δυνατά μουσική

Όταν ακούτε πολύ δυνατά μουσική, καλό θα είναι να κάνετεδιαλλείματα για τουλάχιστον 60 λεπτά, ώστε να προστατεύσετε τα αυτιά σας.

Πέφτετε στο κρεβάτι μετά το φαγητό

Αφήνετε να περάσουν 2 με 3 ώρες από το γεύμα, πριν πάτε γιαύπνο, καθώς εμποδίζετε να γίνει σωστά η διαδικασία της πέψης και μπορεί νααντιμετωπίσετε γαστρεντερολογικής φύσεως προβλήματα ή να κάνετε ανήσυχο ύπνο. Επίσης,αν υποφέρετε από γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, θα πρέπει να είστε πιοπροσεκτικοί, καθώς τα γαστρικά οξέα ανεβαίνουν στο λάρυγγα και μπορεί ναπροκαλέσουν χημικό έγκαυμα στις χορδές σας.